Foto: GOOGLE MAPS
 Foto: GOOGLE MAPS

Väckte paret med pistol – tvingade dem till bankomaten

Publicerad

Mitt i natten ringde en maskerad man på dörren hos paret i Linköping.

Sedan tvingade han mannen under pistolhot att åka med honom till närmsta bankomat.

–  Vi söker fortfarande efter en gärningsman, säger Björn Öberg, presstalesperson vid Linköpingspolisen. 

Klockan 03.51 fick polisen ett larm till en adress i Sturefors utanför Linköping. Paret som larmat uppger då att en maskerad man ringde på dörren, och när kvinnan, som är i 45-årsåldern, öppnade hotades hon med ett pistolliknande föremål.

– Han ska ha hotat med ett pistolliknande föremål och fått med sig pengar, säger Björn Öberg. 

Efter att ha tagit kontanter från huset tvingar han mannen, som är i 50-årsåldern, att köra med honom till närmsta bankomat för att ta ut mer pengar. De två åkte i var sin bil, medan kvinnan stannade hemma.

– Det var bara mannen som åkte i bilen. De är båda chockade naturligtvis, säger Björn Öberg.

Polisen tog in ungt par på förhör

Polisen har spärrat av parets hus, och har även tagit gärningsmannens bil i beslag. Den maskerade mannen sprang från platsen.

– Mannen var maskerad så vi har inte kunnat identifiera honom.

Vid 12-tiden i dag anträffade polisen en man i 25-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern i en lägenhet i Linköping. De är inte misstänkta, men kan vara av intresse för utredningen. 

– Hur det intresset har uppstått är inget jag går in på i nuläget. Utredningen är fortfarande i ett känsligt läge, säger Björn Öberg.

Båda hämtades till förhör och har förts till polisstationen. Trots det menar han att de inte misstänker fler gärningspersoner i nuläget:

– Det finns inget som talar för att det ska vara fler inblanda. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag