Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

V ställde till med stor fest på kongressen

Vänsterpartiet ställde till med ordentlig fest på sin kongress.
"Vi kan fira att det går bra för Vänsterpartiet", säger Jonas Sjöstedt.

Sista kvällen under Vänsterpartiets kongress var det ordentlig fest.

De Expressen träffar är nöjda och vill fira lite extra.

– Vi kan fira att det går bra för Vänsterpartiet. Att vi har medvind, säger Jonas Sjöstedt.

På söndag avslutar Vänsterpartiet sin kongress men på lördagskvällen hölls kongressfesten i bankettsalen på Conventum i Örebro.

Partiledaren Jonas Sjöstedt berättar för Expressen att han är nöjd med kongressen som varit.

– Jag tycker det har varit en väldigt fin kongress. Det har varit väldigt bra stämning och väldigt intensiva diskussioner. Vi har jobbat hårt men vi har haft väldigt kul tillsammans också, säger han.

Vad kan ni fira extra mycket?

– Vi kan fira att det går bra för Vänsterpartiet. Att vi har medvind. Att vi har det bästa klimatprogrammet som något parti har i Sverige. Folk lyssnar på oss när vi är ute och pratar politik och det tycker jag känns jättebra, säger Jonas Sjöstedt.

 

LÄS ÄVEN: Demonstration kräver V-polikers avgång

 

Även Ali Esbati, riksdagsledamot, är nöjd med kongressen och tycker att Vänsterpartiet kan fira att de valt en bra ledning för partiet.

– Det har varit väldigt god stämning och så har det varit framför allt väldigt mycket förslag från ombuden och det är något som är speciellt med Vänsterpartiets kongress jämfört med många andra partier. Man vet inte riktigt i förväg vad som ska hända utan det medlemsdemokrati när det är som bäst, säger han.

"Kongressfesterna är alltid roliga"

Nooshi Dadgostar, riksdagsledamot, berättar även hon att stämningen varit god under kongressen.

– Det är många nya medlemmar som bara har varit med några månader eller som kommit efter den senaste valrörelsen, så det är väldigt spännande debatter. Det är otroligt nyfiket och det är verkligen en känsla av att Vänsterpartiet är med och påverkar svensk politik, säger hon.

Nooshi Dadgostar säger till Expressen tv att det ska bli roligt att träffa såväl gamla som nya vänsterpartister från hela landet vid festligheterna.

– Jag känner att stämningen är väldigt god och jag känner optimism nu. Partiet växer ju väldigt kraftigt och kongressfesterna är alltid roliga, säger hon.

På söndagen avslutas kongressen, bland annat med att behandla samarbetet med regeringen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.