Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

V överens med M och KD om kollektivtrafik

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vänsterpartiet har kommit överens med Moderaterna och Kristdemokraterna om att föreslå en miljardsatsning på kollektivtrafiken, skriver Aftonbladet.

De tre partierna ska på torsdag lägga ett utskottsinitiativ i finansutskottet om att satsa minst 2,5 miljarder kronor på att sänka biljettpriser, förhindra ökning av biljettpriser, samt öka turtäthet och tillgänglighet, enligt V-ledaren Nooshi Dadgostar.

– Vi befinner oss i en exceptionell situation och måste ha en bred samling kring ännu fler frågor, säger Dadgostar till tidningen.

– Vi ser att priserna höjs på många områden och att kostnaderna ökar. För att alla människor och familjer ska klara ekonomin i slutet av månaden vill vi se till att priserna inte höjs utan snarare sänks.

Det är oklart om partiernas förslag om att miljardsatsa på kollektivtrafiken får stöd av fler riksdagspartier.

För två veckor sedan enades V med M och KD om sänkt bränsleskatt. Förslaget fick stöd av L och SD.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.