Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

V kräver att Amineh Kakabaveh tar timeout

Vänsterpartiets Amineh Kakabaveh spred i söndags en film på sin Facebooksida från högerextrema Nordisk ungdom där somalier utmålas som våldtäktsmän och tjuvar. Foto: Maria Hansson
"Det är nödvändigt att hon slutar agera på ett sätt som skadar partiet, sig själv och alla de människor som blivit sårade av hennes agerande", säger partisekreteraren Aron Etzler. Foto: Sven Lindwall

Vänsterpartiets riksdagsledamot Amineh Kakabaveh spred en film från högerextrema Nordisk ungdom där somalier utmålas som tjuvar och våldtäktsmän.

Partiet kräver nu att hon tar en timeout.

Amineh Kakabaveh har agerat på ett sätt som skadar Vänsterpartiet, enligt partisekreteraren Aron Etzler. Han säger att riksdagsledamoten informerats om timeoutkravet via mejl under fredagen. Hur hon ställer sig till att ta en paus är oklart.

– Hittills har hon inte varit positiv till den idén. Men jag är inte heller säker på att hon inser allvaret i den här situationen, säger han.

Kakabaveh tog i torsdags avstånd från filmen i ett pressmeddelande. Hon sade att filmen var försedd med en SVT-logga och att hon trodde att den kom därifrån och sade sig vara djupt ångerfull. I veckan skrev hon på Facebook att partiet utsatt henne för ett drev och att hon inte kommer att lämna sin riksdagsplats, rapporterar Expressen.

Vill ha ett möte

Etzler vill ha ett möte med Kakabaveh om det som hänt så snabbt som möjligt. Hur riksdagsledamoten ska kunna rädda situationen går han inte in på.

– Det som behövs göras nu är att vi behöver sätta oss ned och diskutera hur hon ska kunna återskapa förtroendet och att Amineh börjar ta ansvar för den här situationen.

TT har sökt Amineh Kakabaveh.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!