Kakabaveh: ”Att hon har mage att säga att hon är ett offer”

Rossana Dinamarca kritiserar Vänsterpartiets partiledning.
Foto: SVEN LINDWALL
Riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh menar att Dinamarca är en del av partiproblemet.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Efter att Vänsterpartiets riksdagsledamot Rossana Dinamarca meddelat att hon slutar med politiken har hon riktat skarp kritik mot partiledningen.

Men nu säger partikollegan Amineh Kakabaveh att Dinamarca har varit en del av problemen. 

– Jag fattar ingenting, helt plötsligt är hon själv ett offer? Att hon har mage att säga att hon själv är ett offer när all makt har gått till partiledningen, säger Kakabaveh.

När Rossana Dinamarca meddelade att hon slutar med politiken reste hon kritik kring partiledningen. Dinamarca menar att hon blivit systematiskt motarbetad och osynliggjord av partiet. 

– Titta på vem partiet lyfter i sociala medier. Det är bara Jonas i princip. Är det inte han så är det andra män, och det är mycket vitt. Om vi vill vara ett parti som säger oss representera kvinnor och andra, att vi är en mångfald, så syns det inte där, sa hon då i en intervju med Svenska Dagbladet. 


LÄS MER: Dinamarca: "Jag blev motarbetad av V"  

Kakabaveh: Rossana osynliggjorde mig

Men nu får Rossana Dinamarca mothugg av partikollegan Amineh Kakabaveh, som menar att Dinamarca haft stor makt att kunna göra något år problemen från sin plats i partiledningen. 

– Rossana har ju själv varit en del av problemet, hon har suttit i ledningen i så många år. Om det nu varit så hemskt som hon säger, varför var hon själv då en del av problemet utan att göra något åt det. Hon har haft all makt, att göra någonting åt det. Hon har bidragit med samma maktstrukturer som de andra. 

Riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh menar att hon själv blivit utfryst på grund av sitt engagemang för frågor kring hedersförtryck.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Amineh Kakabaveh säger att partiet länge haft problem med att vara toppstyrt, både under Lars Ohly och Jonas Sjöstedts ledning. Hon menar att hon själv frysts ut på grund av sitt engagemang för frågor kring hedersförtryck. 

– Jag fattar ingenting, helt plötsligt är hon själv ett offer? Att hon har mage att säga att hon själv är ett offer när all makt har gått till partiledningen. Det är toppstyrt, många känner sig olustiga av att göra saker på eget bevåg på gräsrotsnivå då man hela tiden tillrättavisas. Det finns ingen känsla för att det ska finnas någon folklig rörelse. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.