Här på Phantasialand i Brühl skedde det tragiska dödsfallet i bergochdalbanan Black Mamba. Foto: Håkan Boström
Här på Phantasialand i Brühl skedde det tragiska dödsfallet i bergochdalbanan Black Mamba.  Foto: Håkan Boström

Uwe, 48, avled i bergochdalbana

Publicerad
Uppdaterad
Belastningen i "Black Mamba" blev för stor.
Uwe, 48, hängde livlös kvar när turen med bergochdalbanan var över.
Uwe arbetade som socialarbetare och hade tagit en grupp ungdomar till Phantasialand i Brühl i västra Tyskland på lördagen.
Tillsammans med ungdomarna klev han ombord på ”Black Mamba” – en bergochdalbana med fem loopar som, enligt nöjesparkens hemsida, blev bästa attraktion i Parkscout Awards 2010/2011.
Turen varade bara i en minut, men det blev för mycket för Uwe.
När övriga klev av hängde han kvar i säkerhetsbygeln.

Kunde inte räddas

En räddningsinsats inleddes, men det var för sent.
Uwe hade drabbats av en hjärtattack och var död.
Personer med hjärtsvikt tillåts inte att åka med ”Black Mamba”.
– För människor med sådana problem upphör det roliga när hjärtat slår i 200 slag per minut, säger kardiologen Jürgen Kuschyk till Bilds nätupplaga.
Socialarbetaren Uwe, 48, dog under sitt besök på nöjesparken. Foto: Privat

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag