Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Utslängd på grund av hängande ögonlock

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
UTSLÄNGD. Sara Åhlén skulle fira att hon tagit studenten - men blev utslängd. Trots att hon inte druckit en droppe trodde vakterna att hon var för full, eftersom hon är född med hängande ögonlock.
Foto: Tommy Pedersen

Sara Åhlén 18, skulle fira att hon precis tagit studenten. Men vakterna på nattklubben Collage ville inte släppa in henne. De ansåg att hon var full. 

Men Sara Åhlén hade inte druckit en droppe. Hon är född med hängande ögonlock. 

- Jag bröt ihop och grät, säger Sara Åhlén.

Tillsammans med vännerna begav sig Sara Åhlén till nattklubben Collage i centrala Stockholm. Hon har nyss  tagit studenten och i onsdags kväll ville hon fira tillsammans med några vänner från andra skolor.

"Tittade inte ens på mig"

 Men problemen började  redan i dörren. Vakten vägrade släppa in Sara, med hänvisning till att hon såg berusad ut.

 -  Han kastade en blick på mig och sedan vände han sig bort. Jag sa att jag inte hade druckit en droppe, men han  tittade inte ens på mig när jag försökte förklara varför jag ser ut som jag gör, berättar Sara Åhlén.

Har opererats

 Både Sara och hennes lillasyster är födda med hängande ögonlock, och Sara har opererats två gånger. Idag är ögonen mer öppna, och Sara har tyckt att det känts mycket bättre.

 Men i onsdags hjälpte det inte. När Sara försökte köpa en drink i baren på Collage fick hon nobben av bartendern.

 -  Hon ville inte servera mig någonting. Det spelade ingen roll vad jag sa.

Bröt ihop och grät

 Sara Åhlén berättar att hon ändå bet ihop och försökte ha roligt med sina vänner. Då kom den tredje kränkningen.

 -  En vakt kom fram och frågade om jag var full. Då bröt jag ihop totalt och bara grät. Jag tog fram ett sms som mamma hade skickat när hon försökte trösta mig och visade, så att de skulle förstå att jag  talade sanning.

 Det är inte heller första gången som Sara Åhlén blir illa behandlad för sina ögons skull.

 -  Men bemötandet på Collage känns värre än mobbningen i lågstadiet, säger hon.

 Elias Karroum, restaurangchef på Collage, säger till Expressen att man vill be Sara om ursäkt. Men samtidigt försvarar han personalens agerande.

 -  I en stressig nattklubbsmiljö med hundratalsgäster så måste personalen agera snabbt och konsekvent om någon anses vara berusad -  detta är en självklarhet.

 -  Då låter det ju som att samma sak kan hända igen,  säger Sara Åhlén uppgivet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.