Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utrikesministern skällde ut Ulf Kristoffersson

Här skäller utrikesministern Carl Bildt ut TV4:as reporter Ulf Kristoffersson.
Foto: LINDWALL SVEN

Här skäller Carl Bildt ut Ulf Kristofferson efter den tuffa intervjun i TV4:s Nyheterna.

När tv-kamerorna slocknade fick utrikesministern ett vredesutbrott. Han hötte med näven och påstod att Kristofferson drev partipolitik.

- Han anklagade han mig för att ljuga, säger Ulf Kristofferson.

Bildts medarbetare uppger för Expressen att Carl Bildt har "ångest". Den direktsända intervjun med utrikesministern i TV4 i går var nära att spåra ur. Ulf Kristoffersson och Carl Bildt pratade i mun på varandra och Bildt var uppenbart irriterad över frågorna han fick om sitt optionsklipp i företaget Vostok Nafta, med kopplingar till ryska maktbolaget Gazprom. - Det är klart att det inte är så kul att lyssna på folk som pratar i mun på varandra, men jag anser att Carl Bildt inte svarade på frågorna, säger Ulf Kristofferson.

Rasande

 När Ulf Kristofferson bad om en kommentar till mutanklagelserna blev Carl Bildt rasande. - Nu är detta en politisk debatt och inte en intervju ... Det du påstår nu, vet du att det inte är sant, sade Carl Bildt. Du bidrar till att sprida lögner. Ulf Kristofferson blir förbluffad över påhoppet. Efter intervjun fortsatte utskällningen. Flera gånger på väg ut från TV4:s studio till den väntande bilen vänder sig Carl Bildt om och pekar anklagande mot Kristofferson, och säger att han bedriver partipolitik. Carl Bildts nära medarbetare berättade i natt för Expressen att ministern är "jättesur och jätteledsen och fick ångest efter intervjun". - Utrikesministern har utsatts för ett övergrepp av TV4. Vi är mycket besvikna på TV4, som har drivit en kampanj mot Calle. Reportern hade bestämt sig för att krossa moderaterna och Carl Bildt, säger en nära medarbetare. Till en av sina närmare medarbetare ska Carl Bildt ha uttryckt upprördhet över intervjun.

Ingen respekt

 "Han förhindrade mig att tala till punkt. Tydligen hade han något syfte. Om det är så här medier fungerar har jag ingen respekt för medier", ska Bildt ha sagt till medarbetaren. - Det var inte en politisk debatt, det var en intervju. Jag ville att Carl Bildt skulle kommentera anklagelserna om jäv och om mutor som har riktats mot honom från flera håll. Det är en helt rimlig förfrågan, och Carl Bildt kan inte diktera vilka frågor jag ska ställa, säger Ulf Kristofferson. När Expressen direkt efter bråket bad utrikesministern att kommentera mutanklagelserna var han fortfarande förbannad och ville inte svara på några frågor. - Ingen kommentar, sade Bildt. Men på måndagsmorgonen kommenterade Carl Bildt korruptionsanklagelserna i P1: - Det här är rätt svårt. Vi är inte vana i den politiska debatten att hantera optioner, säger Carl Bildt. På frågan om han kommer att vara med vid beslut som rör Gazprom säger han: - Vi får se när det beslutet ligger på regeringsbordet. Jag tror att det beslutet ligger flera år fram i tiden. Låt oss återkomma till den frågan då, säger Carl Bildt till P1.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.