Utredningen kring färjevåldtäkt växer

Utredningen efter gruppvåldtäkten på partyfärjan Tallink Silja Galaxy växer.
Foto: / WORKOUTPIX
Expressen kan avslöja att polisen har gripit tre nya misstänkta – 19, 19 och 18 år gamla. Liksom de tidigare misstänkta kommer de från Västerås.
Foto: Tallink Silja

Utredningen efter gruppvåldtäkten på partyfärjan Tallink Silja Galaxy växer.

Expressen kan avslöja att polisen har gripit tre nya misstänkta – 19, 19 och 18 år gamla. Liksom de tidigare misstänkta kommer de från Västerås.

– Gripandena skedde under tisdagsmorgonen, säger kammaråklagare Kristin Morén.

De nya misstänkta, som har gripits efter den uppmärksammade färjevåldtäkten, är 19, 19 respektive 18 år gamla. Två av dem är anhållna, misstänkta för grov våldtäkt. Den tredje unge mannen misstänks för medhjälp till grov våldtäkt. Alla är hemmahörande i Västerås.

– Gripandena skedde under tisdagsmorgonen, säger kammaråklagare Kristin Morén. De togs på morgonen, alla tre.

Anhållna på den högre misstankegraden

Vad är det som gjort att utredningen växer?

– Det har kommit fram sådana uppgifter att också de här personerna har blivit intressanta i utredningen. Vi har bedömt att det finns sannolika skäl, det vill säga att de är misstänkta på den högre misstankegraden. Det är därför de blev gripna och sedan anhållna, säger Kristin Morén.

Har de förhörts?

– En av dem av har förhörts. Han är misstänkt för medhjälp till grov våldtäkt och hördes under tisdagen. De andra två ska höras under onsdagen tillsammans med sina respektive försvarare.

Alla misstänkta är från Västerås – känner de varandra?

– Det kan jag inte svara på just nu. Det får jag återkomma om.

Övergreppen skedde i en hytt

Enligt tidigare uppgifter skedde övergreppen mot den unga kvinnan sent på natten den 30 mars i en hytt på färjan. I jakten på spår och bevis undersöker polisen bland annat filmer från övervakningskameror.

Sammanlagt misstänkt nu sex unga män för inblandning i övergreppen. Två av dem är häktade, tre anhållna och en försatt på fri fot, men fortfarande misstänkt.

Två unga män, som i ett tidigt skede anhölls som misstänkta, är numera helt avförda från utredningen.

Hur går utredningen vidare?

– Det är många som ska höras. Vi jobbar på för fullt. Men med exakt vad vill jag inte säga, säger Kristin Morén.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.