Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utreddes för tjetjensk terroristkoppling

Storebror Tsarnejev styrde sin lillebror.

Och på senare tid visade 26-årige Tamerlan allt tydligare sin starka tro på islam och irritation över USA:s utrikespolitik.

Nya detaljer om den döde Bostonbombaren Tamerlan Tsarnejev och hans relation till sin lillebror och islam har börjat framträda.

Brödernas mamma Zubeidat tog emot kunder i hemmet för ansiktsbehandlingar. En av kunderna, Anne Kilzer, har berättat i sin blogg hur mamman med tiden började bära hijab, den traditionella muslimska slöjan.

Hon ska också ha upphört att ta emot manliga kunder som gått igenom puberteten.

- Under en ansiktsbehandling började hon med en konspirationsteori kring 11 september-attentaten, att det var amerikanska myndigheter som skapat händelsen för att få amerikaner att börja hata muslimer, skriver Kilzers dotter Alyssa i en bloggpost, enligt AP.

En av brödernas grannar, Albrecht Ammon, berättar för amerikanska medier om något han beskriver som en som ett märkligt möte med Tamerlan Tsarnejev i en pizzabutik för tre månader sedan.

De började bråka om USA:s utrikespolitik, kriget i Afghanistan, Irak och religion, säger Ammon till AP.

- Tamerlan beskrev Bibeln som en billig kopia av Koranen och att många av USA:s krig grundar sig på Bibeln, att den används som ursäkt för att invadera andra länder. Jag tror inte han hade något emot det amerikanska folket, men han var motståndare till regeringen.

En ledare vid Islamic Society of Boston Cultural Center berättar att Tamerlan Tsarnejev deltog i fredagsbönen senaste 18 månaderna.

Anwar Kazmi, som sitter i styrelsen för moskén, berättar om en incident för tre månader sedan då, runt Martin Luther King Day, då Tamerlan ska ha ställt sig upp och avbrutit imamen i dennes predikan då denne jämförde den mördade människorättskämpen med profeten Muhammed.

Tamerlan gillade inte liknelsen, och efteråt hade man ett samtal med honom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.