Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utredare kan ha hittat olycksplatsen för MH370

MH 370 hade 239 personer ombord när det försvann.Foto: KAMAL SELLEHUDDIN / ZUMAPRESS.COM/ALL OVER PRESS ZUMA PRESS
Ett Malaysian Airlines-flygplan på Kuala Lumpurs flygplats.Foto: UNIMEDIA IMAGES/REX / UNIMEDIA IMAGES/REX REX FEATURES

Olycksplatsen för försvunna planet MH 370 har hittats, påstår en utredare. Han hävdar att planets plats är funnet med ”99 procents säkerhet”.

Samtidigt säger Malaysias premiärminister att man har för aviskt att fortsätta sökandet.

– Att förlora ett flygplan är en sak, men att förlora människor är något annat, säger han till australiska 9 News.

Flygolycksutredaren Daniel Boyer säger till Express att flygplanet, som försvann spårlöst 2014, finns någonstans i Kambodja.

Daniel Boyer har slagit fast detta genom att tittat på satellitbilder på ett svårtillgängligt område i den kambodjanska djungeln.

– När man jämför bilder på planet från flygplatsen sida vid sida med bilder från det som jag tror är olycksplatsen matchar färgerna från vraket perfekt, säger han till Express.

Boende ska ha sett ett flygplan

Daniel Boyer ska ha skickat ett team till området i Kambodja för att närmare undersöka det som han tror är nedslagsplatsen. Teamet lyckades inte komma hela vägen fram till platsen som Daniel Boyer pekat ut, men ledaren för teamet, Zorba Parer, ska ha sagt att det med ”99 procents säkerhet” är en plats för en flygolycka.

Enligt teamet ska boende i närheten ha sett ett plan åka ner i området som han pekat ut som olycksplatsen. En av dem ska ha sett ett ”drakemblem”, vilket skulle kunna likna Malaysian airlines logga, flygbolaget som MH370 tillhörde.

– Om detta är en olycksplats för ett flygplan, vilket det är med 99 procents säkerhet, så kan det bara vara MH370, säger Daniel Boyer.

Ministern: Vi fortsätter sökandet

De officiella eftersökningarna efter MH370 avlutades i jaunari 2017, men jakten på flygplanet fortsätter. Det säger Malaysias premiärminister Mahathir Mohamad i en intervju med australiska 9 News, skriver CNN.

– Att förlora ett flygplan är en sak, men att förlora människor är något annat. Man kan inte sova när man tänker på vad som hände, man frågar sig hela tiden den frågan och man får inget svar, säger han.

Malaysias transportminister Anthony Loke tillbakavisar eventuella spekulationer om att landet inte längre letar efter planet.

– Om det finns förslag och trovärdiga ledtrådar, då är vi redo att titta på det. Det är inte som att vi sitter här och inte gör något, säger han enligt The Star.

MH370 var på väg från Kuala Lumpar till Peking när det försvann för fem år sedan, den 8 mars 2014. Totalt 239 personer, varav 227 passagerare och 12 besättningsmän, fanns ombord på planet vid tillfället.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.