Utpekad av landslagskompisarna

Publicerad
Uppdaterad
BREMEN. En av landslagsspelarna har blivit utpekad som läcka av andra i laget.
I går insåg spelaren att det var hans uppgifter som spridits vidare.
- Han känner sig bedrövad, säger en källa.
Till en början diskuterade, enligt SPORT-Expressens uppgifter, landslagsspelarna inte särskilt mycket det faktum att bråket mellan Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg läckt ut. Men när en massa detaljer kring bråket plötsligt publicerades via Internet tog spekulationerna fart även i VM-laget. En spelare pekades samtidigt ut i truppen - han påstods ha läckt ut detaljer kring bråket till medierna. - Namnet på spelaren kom först upp när medierna intervjuade spelarna och ställde frågor kring läckorna i laget. Sen har spelarna spunnit vidare kring detta, säger SPORT-Expressens källa.

Diskuterats i truppen

Under måndagen diskuterades saken flitigt bland flertalet av spelarna i truppen. - Det är klart att det här blir ett diskussionsämne bland spelarna, säger landslagets pressansvarige, Thomas Saleteg. Många av spelarna blev mer och mer övertygade om att den utpekade spelaren var inblandad. Den utpekade spelaren uppges också till slut ha förstått att hans uppgifter kommit vidare. Spelaren menar att han hade talat med en kompis, men inte förstått att det skulle läcka vidare. Han menar alltså att han var ovetande till att han skulle komma att hjälpa till att läcka uppgifter. - Han trodde aldrig att det skulle komma ut. Spelaren är bedrövad och han känner sig jätteskyldig, säger en källa till SPORT-Expressen.

Lagerbäck godtog förklaring

Han ska också ha förklarat sig för förbundskaptenen Lars Lagerbäck. Förklaringen ska ha godtagits, enligt uppgifterna. Som ett resultat av de senare dagarnas händelser kommer landslaget att slutas ytterligare. Hemligheterna ska stanna inom gruppen. - Många är sura för att det kommit ut uppgifter, och finner det ytterst olämpligt. Därför har gruppen bestämt sig för att minska informationen till nära och kära. Inget får längre föras vidare, säger en källa.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag