Utomjordingar hittade vid England

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Visst finns utomjordingar, och spår av dem har hittats i molnen ovanför en brittisk nationalpark.

De sensationella uppgifterna presenteras av forskare vid universitetet i Sheffield.

– Vår slutsats är att liv fortsätter att komma till Jorden från rymden. Liv är inte begränsat till den här planeten och har med största sannolikhet inte heller uppstått här, säger professor Milton Wainwright som lett studien till The Telegraph.…

27 kilometer upp i atmosfären, mellan Chester och Wakefield i norra England, har brittiska forskare hittat fragment av liv i form av encelliga kiselalger.

Forskarna använde en specialdesignad ballong för att ta prover i stratosfären under början av augusti, i samband med att meteorskuren Perseiderna passerade jorden.

Studien publicerades i Journal of Cosmocology. och slutsatsen blev att liv kan ha kommit till jorden från rymden, förslagsvis med meteorer.

Kan ha kommit från jorden

Kritiker menar att forskarnas fynd i stället har kommit från jorden och förts upp i stratosfären med stormvindar.

Professor Milton Wainwright som lett studien vid universitetet i Sheffield menar att partiklar av den storlek som hittats inte kan ta sig upp på 27 kilometers höjd – utan hjälp av till exempel ett kraftigt vulkanutbrott.

Något sådant har inte skett inom rimlig tid för provtagningen.

– Vår slutsats är att liv fortsätter att komma till Jorden från rymden. Liv är inte begränsat till den här planeten och har med största sannolikhet inte heller uppstått här, säger professor Milton Wainwright som lett studien till The Telegraph.

Nya provtagningar ska göras i nästa månad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.