Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poliser dödade i bombdåd – utegångsförbud trotsas

Här är några av dagens största utrikesnyheter. Få fler i Expressen TV hela dagen.
Tusentals människor samlades på Bolivartorget i Bogotá.Foto: MAURICIO DUEñAS CASTAñEDA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Polisen använde tårgas för att skingra människor som samlats på Bolivartorget i Bogotá.Foto: MAURICIO DUEñAS CASTAñEDA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sent på fredagskvällen lokal tid dödades tre poliser i ett bombdåd i sydvästra Colombia.

Efter nya våldsamma sammandrabbningar mellan demonstranter och polis under fredagen har Bogotás borgmästare Enrique Peñalosa infört utegångsförbud i den colombianska huvudstaden uppger AFP.

Först gällde utegångsförbudet endast vissa distrikt, men det utökades senare till att gälla hela staden enligt BBC

Hundratals personer trotsade utegångsförbudet i Bogotá och protesterade på fredagen utanför president Iván Duques hem.

Tusentals människor samlades på Bolivartorget i den colombianska huvudstaden under fredagen sedan oppositionsledare uppmanat till förnyade protester.

– Vi är här för att fortsätta protestera mot Duques regering. Det är en ineffektiv regering som dödar barn och vägrar erkänna det, sade den 25-åriga studenten Katheryn till Reuters.

Det hon åsyftar var en attack riktad mot rebeller som nyligen genomfördes då åtta tonåringar dödades. Incidenten tvingade den dåvarande försvarsministern att avgå.

Polis använde senare tårgas för att skingra folkmassorna.

Iván Duque sade i ett tv-sänt tal att han vill arbeta för att minska de sociala klyftorna.

Landets försvarsminister Carlos Holmes Trujillo säger att tre dödsfall som inträffat under torsdagens demonstrationer utreds. Han bekräftade också att människor har försökt plundra ett köpcentrum.

98 människor greps och 273 skadades

Beslutet om utegångsförbud kommer efter torsdagens sammandrabbningar som följde att över en kvarts miljon människor demonstrerade mot president Iván Duque och hans regering. 

Presidenten sade inför demonstrationerna att man inte skulle tolerera våldsamheter. I Bogotá kastade maskerade demonstranter sten mot polisen som svarade med tårgas. I flera andra städer i Colombia kallades militär in. 98 människor greps och 273 skadades.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.