Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

USA:s varning om Putin: Giftattack före kärnvapen

Tjänstemän som arbetar nära USA:s president Joe Biden bedömer att Rysslands president Vladimir Putin kommer att använda kemiska vapen i Ukraina innan han eventuellt överväger en kärnvapenkonfrontation.
Foto: SERGEI BOBYLEV / SPUTNIK / KREMLIN POO / EPA TT NYHETSBYRÅN
Poliser arbetar i full skyddsutrustning efter giftattacken i Salisbury i England – en attack ryska agenter anklagas för att ha utfört.
Foto: Geoff Pugh/REX / TT NYHETSBYRÅN

Premium: Om Putin drabbas av fler bakslag i Ukraina ökar risken för att han ska använda kemiska vapen.

Enligt tjänstemän i presidentadministrationen och i försvarsdepartementet Pentagon har Ryssland under en längre tid fyllt på sina förråd med kemiska vapen.

Pentagon har under hösten skickat expertteam till flera östeuropeiska länder för att uppdatera dem om kemiska och biologiska hot – samtidigt har USA försett Kiev med kemisk, biologisk och nukleär skyddsutrustning, skriver den amerikanska politiksajten Politico.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Kan vi låta dottern köpa vårt hus till underpris?

Premium: Om rättvisa mellan barnen • Birgitta Piper: ”Gynna ett barn kan ha ett högt pris”

Varorna som har sjunkit i pris – trots inflationen

Premium: 20 PRODUKTER: Prissänkningar upp till 60 procent

Rysk tv-profil skjuten – nära kopplad till Wagner

Premium: Mangushev manade till att döda civila