Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

USA:s representanthus håller stängt efter hot

Fem utredningar som hotar Donald Trump
Hot har riktats mot USA:s representanthus. Arkvibild.
Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

USA:s representanthus kommer att ställa in alla sammanträden under torsdagen.

Anledningen är att hot riktats mot representanthuset och dess ledamöter från en militant högerextremistgrupp, rapporterar New York Times.

Beslutet om att stänga ner byggnaden togs efter att kongresspolisen utfärdat en varning om att fanatiska Trump-anhängare planerade en ny stormning av Kapitolium, likt stormningen 6 januari då fem personer miste livet.

”Vi tar uppgifterna på allvar”, uppger kongressens polis i ett uttalande.

Exakt vilken grupp som utfärdat hotet är oklart, men enligt polisens uppgifter ska det röra sig om anhängare till konspirationsteorin Qanon som anser att 4 mars är dagen då Donald Trump på nytt ska sväras in som USA:s president.

Sent på onsdagskvällen, lokal tid, ska flera av representanthusets ledamöter lämnat Washington DC, enligt New York Times.

Trots hoten kommer senatens ledamöter att samlas som planerat under torsdagen.

Trump öppnar för att ställa upp 2024

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.