Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

USA:s egna bilder från Aurora: "Skyhög moral"

Nebraskas nationalgarde har skickat ett 60-tal soldater till Sverige för att delta i Aurora 17. Foto: Nebraska National Guard/Facebook
Foto: Nebraska National Guard/Facebook

Militärövningen Aurora 17 är inne på sin sista vecka.

Runt 20 000 soldater deltar i övningen där Sverige ska spänna musklerna och öva upp försvaret.

Här USA:s egna bilder från Gotland:

– Deras attityd och moral är skyhög, säger generalmajor John Gronski till Lincoln Journal Star.

Den 11 september inleddes Aurora 17, den största militärövningen i Sverige sedan 1993. Fler än 19 000 militärer deltar i övningen som är till för att förbättra Sveriges försvar vid en invasion. Scenariot som målats upp handlar om en invasion från öst.

Militärer från USA, Frankrike, Danmark, Estland, Finland, Norge och Tyskland deltar i övningen, som främst rört Mälardalen och Stockolm, Göteborg – och Gotland.

Bilder, publicerade av Nebraska National Guard, visar hur amerikanska soldater från just Nebraskas nationalgarde övar på Gotland.

Nationalgardet är en form av reservstyrka – på torsdagen landsattes de på Gotland med fallskärm. Foto: Nebraska National Guard/Facebook

 

LÄS MER: Amerikanska attackhelikoptrar övar på Gotland under Aurora 17

 

"Soldater som tar initiativ"

Nationalgardet är en form av reservstyrka – på torsdagen landsattes de på Gotland med fallskärm.

– Det som är riktigt bra med att genomföra de här övningarna är att vi identifierar utmaningar och hittar sätt att ta oss förbi dem, säger generalmajor John Gronski till Lincoln Journal Star.

– Oftast görs det på den grundläggande nivån, med soldater som tar initiativ.

"Miljön i Sverige är annorlunda jämfört med den i Nebraska. Det är mycket fuktigare här", säger generalmajor John Gronski. Foto: Nebraska National Guard/Facebook

 

LÄS MER: USA i svenska övningen Aurora 17 – med skarpladdade robotar 

 

"Skyhög moral"

Nebraskas nationalgarde har skickat ett 60-tal soldater till Sverige för att delta i Aurora 17. Bland svårigheterna de amerikanska soldaterna möter finns – utöver språkbarriären mellan svenska och engelska – en ny miljö:

– Miljön i Sverige är annorlunda jämfört med den i Nebraska. Det är mycket fuktigare här. De omfamnar verkligen möjligheten att vara i ett annat land, säger generalmajor Gronski vidare.

– Deras attityd och deras moral är skyhög.

Runt 20 000 soldater deltar i övningen där Sverige ska spänna musklerna och öva upp försvaret – bland de utländska inbjudna aktörerna finns USA. Foto: Nebraska National Guard/Facebook

 

LÄS MER: Amerikanska fallskärmsjägare övar på Gotland under Aurora 17