Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bidens svar till Putin: Utvisar tio ryska diplomater

USA:s president Joe Biden.
Vladimir Putin.

Vita huset har beslutat om att utvisa 10 ryska diplomater ur landet.

Beskedet kommer som ett svar på anklagelserna om att Ryssland försökte påverka fjolårets amerikanska presidentval, enligt AP.

Bidenadministrationen har i flera veckors tid flaggat för att nya sanktioner kan komma att införas mot Ryssland, som anklagas dels för att ha försökt påverka presidentvalet 2020 och dels för att legat bakom flera stora hackerangrepp mot amerikanska federala myndigheter.

Under torsdagen kom så beskedet att USA utvisar tio ryska diplomater ur landet. Det är fortfarande oklart om ytterligare sanktioner kommer att utfärdas.

President Joe Biden ska i veckan suttit i samtal med sin ryska motsvarighet, Vladimir Putin, angående Ukraina-konflikten och den amerikanska presidenten ska då ha slagit fast att USA ”kommer agera bestämt för att skydda sina nationella intressen”, enligt AP.

Kallade Putin mördare

Förra månaden meddelade Joe Biden att han kommer att skruva upp tonläget mot Ryssland och att USA inte längre kommer ge vika för Putins vilja. I samma intervju fick Biden frågan om han tycker Putin är en mördare.

– Det gör jag, svarade Biden.

Ryssland svarade kort därefter med att kalla hem sin ambassadör från USA.

Putins talesperson Dmitrij Peskov sa då att relationerna mellan länderna riskerar att försämras avsevärt.

– Det är tydligt att (Biden) inte vill normalisera relationen mellan våra länder. Det här kommer att vägleda oss framåt från och med nu, sa han enligt Washington Post.

Putins planer: ”Möjlig guldgruva”

Bilderna avslöjar: Putin rustar militären i Arktis

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.