Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Toppolitiker i krismöte – efter nya bråket i kongressen

Vita Huset i USA. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Samtal mellan de två partierna i USA spårade ur i helgen och statsapparaten hotas av nedstängning – igen. 

Under måndagseftermiddagen hålls ett krismöte där fyra amerikanska toppolitiker väntas delta för att försöka komma fram till en överenskommelse, skriver The Washington Post

– Demokraterna är de som driver på det här, kommenterar Vita husets presstalesperson Kellyanne Conway, enligt tidningen. 

Den här gången är det inte finansieringen av gränsmuren mot Mexiko som lägger krokben för de politiska samtalen mellan republikaner och demokrater i USA. 

Bara veckor efter den senaste dispyten är det hanteringen av hur brottsanklagade invandrare ska hanteras som gör att partierna går isär, skriver Washington Post. 

För att minimera skadorna och undvika ytterligare en nedstängning av den amerikanska statsapparaten ska ett krismöte hållas under måndagseftermiddagen där fyra toppnamn från både senaten och representanthuset kommer att delta, enligt källor till The Washington Post

Trump fick utbrott

Förhoppningen var att nå fram till en lösning senast under helgen men samtalen blev snabbt infekterade och USA:s president Donald Trump ska ha börjat peka finger och vråla, skriver tidningen. 

Trump sägs inte längre vilja ha något att göra med förhandlingarna och presidentens administration lägger skulden på Demokraterna. 

– Presidenten är inte en del av de här förhandlingarna. Han väntar på att ett lagförslag ska dimpa ner på hans bord så att han kan skriva på. Demokraterna är de som gör att vi närmar oss en nedstängning, Vita husets presstalesperson Kellyanne Conway, enligt The Washington Post.

Ingen regering utan budget

Når man inte fram till en lösning kan det sätta käppar i hjulet för regeringens slutgiltiga budgetproposition som redan är försenad. Ett sätt att köpa tid vid utdragna förhandlingar är att få igenom korttidsbudgetar men möjligheterna för det kan nu vara förbrukade, skriver The Washington Post. 

Att delar av statsapparaten nu löper större risk att behöva stänga igen, är något som Trump-administrationen kunde bekräfta på söndagen. 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!