Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

USA godkänner vaccinmix för boosterdos

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Den amerikanska motsvarigheten till läkemedelsverket, FDA, beslutade under onsdagen att tillåta vaccinmix för boosterdoser av covidvaccin, rapporterar AFP.

– FDA har kommit fram till att fördelarna av en boosterdos överväger de kända potentiella riskerna för populationen, säger myndigheten i ett uttalande.

Beskedet innebär att samtliga tre vaccinslag som är godkända i landet, Pfizer, Moderna och Johnson & Johnson samtliga får användas som boosterdos, oavsett vilket vaccinslag en person tidigare fått.

I praktiken omfattar det bara personer som fått två doser av Modernas vaccin och är över 65, eller personer över 18 som är i riskgrupp eller bor tillsammans med någon som är i riskgrupp, skriver AFP. Alla vuxna som bara fått en dos av Johnson & Johnsons singeldosvaccin kommer nu också få en påfyllnads dos. 

EU:s vetenskapliga råd rekommenderar boosterdos av Pfizer/Biontechs vaccin

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.