Donald Trump. Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESDonald Trump. Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Donald Trump. Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Irans president Hassan Rouhani. Foto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅNIrans president Hassan Rouhani. Foto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅN
Irans president Hassan Rouhani. Foto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump förlänger avtalet: "Sista gången"

Publicerad

USA förlänger kärnavtalet med Iran.

Samtidigt kräver president Donald Trump att avtalet skrivs om.

– Det här är sista gången som han kommer utfärda ett undantag om de inte når ett avtal, säger en källa i Vita huset till BBC.

Frågan om kärnavtalet med Iran har lett till slitningar mellan USA och EU.

Donald Trump anser inte att nuvarande skrivning är bra och har vid flera tillfällen hotat att riva upp det och i stället införa sanktioner mot Iran.

Men på fredagen meddelade Vita huset att de valt att förlänga det nuvarande avtalet med ytterligare 120 dagar.

Tidigare i veckan mötte EU och Frankrikes, Storbritanniens och Tysklands utrikesministrar sin iranske kollega utrikesminister Mohammad Javad Zarif i Bryssel för att visa en enad front för atomavtalet, som USA:s president Donald Trump hotar att riva upp.

– Avtalet fungerar, det levererar vad gäller huvudmålet, som är att hålla Irans atomprogram under kontroll, sa EU:s utrikeschef Federica Mogherini då.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag