Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

USA flyger tillbaka flyktingar från gränsen

Trumpadministrationen har inlett ett nytt tilltag för att minska migrationstrycket.Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Immigranter kommer att flygas tillbaka in i Mexiko.Foto: MARCO UGARTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Gränsen mellan Tijuana i Mexiko och San Diego i USA.Foto: GREGORY BULL / AP TT NYHETSBYRÅN

Trumpadministrationen har inlett en ny aggressiv plan för att motverka immigration från gränsen i Mexiko.

Nu kommer immigranter att flygas långt in i Mexiko för att hindra försök att ta sig in i USA utan visum, rapporterar Fox News.

USA:s president, Donald Trump, och hans administration har inlett en ny strategi för att motverka olaglig immigration från Mexiko.

Planen är att immigranter och personer som fått utvisningsbeslut ska flygas bort från gränsen i USA, för att sedan släppas av djupt inne i Mexiko. Förhoppningen är att tilltaget ska leda till att färre personer gör upprepade försök att ta sig in i USA utan beviljat visum, rapporterar Fox News.

Inrikesdepartementet beräknar att man ska kunna inleda aktionen redan i slutet av januari. Enligt prognosen kan så många som 250 immigranter sedan föras bort från gränsen per vecka.

”Jobbar med Mexikos regering”

I intervju med Fox News uppger inrikesdepartementets talesperson, Heather Swift, att man i tilltaget kommer att få hjälp från Mexikos regering.

– Detta är ännu ett exempel på hur Trumpadministrationen arbetar tillsammans med Mexikos regering i arbetet med krisen vid gränsen, säger Heather Swift till tv-kanalen.

USA och Trumpadministrationen har under lång tid arbetat för att minska migrationstrycket från sydamerikanska länder. I det syftet har USA bland annat skickat omkring 5 500 soldater till gränsen, som ett stöd till gränspolisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.