Håkan Juholt på väg till Socialdemokraternas krismöte tidigare i dag. Foto: Suvad Mrkonjic
Håkan Juholt på väg till Socialdemokraternas krismöte tidigare i dag. Foto: Suvad Mrkonjic

"Upprorsledaren": De kallar mig förrädare

Publicerad
Uppdaterad
Håkan Juholt, riksdagsman från Oskarshamn, har gått i förtrupperna i kriget inom Socialdemokrarterna.
Han pekas ut som upprorsledare - och utsetts för intern smutskastning:
- Jag har fått höra saker som "förrädare" och "svikare", säger Håkan Juholt till Östran.
I tisdags klockan 21:00. SSU har nyligen krävt att S-ledningen ställer sina platser till förfogande. Håkan Juholt är med i sändningen – och ställer sig bakom SSU:s krav.
Ett dygn senare kom beskedet från Mona Sahlin att hon uppmanade ledningen att följa SSU.

"Ingen lekstuga"

Det blev starten på stormen inom Socialdemokraterna som i dag söndag ledde till ett kaosartat krismöte med de 26 distriktsordförandena där Sahlin valde att avgå.
Nu pekas Håkan Juhult ut som frontfiguren i upproret mot Sahlin.
- Politik är ingen jävla lekstuga. Det handlar om att våga stå upp och stå stark, och säga vad man tycker, säger Juholt till Östran.

"Kan inte varit helt värdelös"

Hans utspel har gjort att han drabbats av hårda ord:
- Jag har också fått höra saker som "förrädare" och "svikare", säger Håkan Juholt till Östran.
Att han själv skulle vara aktuell som efterträdare, något som vissa spekulerat i, förnekar Juholt.
- Men jag har sett de här förslagen där man för fram mig, så jag kan inte vara helt värdelös i alla fall, säger Håkan Juholt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag