Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppmaningen till Trump: Sluta twittra

Trump har nu uppmanats att sluta tweeta om mötet mellan ryssarna och hans rådgivare.Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump talar för väljarna.Foto: TRACIE VAN AUKEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump har uppmanats att sluta tweeta om mötet i Trump Tower 2016 mellan hans rådgivare och ryssarna, uppger CNN.

Detta efter att först förnekat syftet med mötet – och sedan ändrat sig.

Uppgifterna som går stick i stäv med vad presidenten först påstod: att han varit helt ovetandes. 

USA:s president Donald Trump medgav i söndags att hans son, Trump junior, träffade den ryska regeringsanknutna juristen Natalia Veselnitskajai i Trump Tower i New York 2016. Detta för att få information om Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton.

"Det här var ett möte för att få information om en motståndare, helt legalt och någonting som har gjorts inom politiken i alla tider – och det ledde ingenstans. Jag kände inte till det", förklarade Trump på sitt favoritforum Twitter.

 

LÄS MER: Trump var medveten om mötet med ryssarna

 

Trump ändrade sin historia

Trumps tweet utgör hans mest direkta uttalande om syftet med mötet. 

Tidigare har han uppgett att mötet handlade om amerikanska adoptioner av ryska barn.

I förra veckan uppgav CNN att Trump gav klartecken om mötet med ryssarna under sin valkampanj. Det påstår Trumps tidigare advokat, Micheal Cohen, enligt källor till CNN. 

De nya uppgifterna går på tvären med vad presidenten påstått: att han varit helt ovetandes. 

Mötet ingår i en granskning av den särskilde åklagaren Robert Mueller, som undersöker om medlemmar i Trumps kampanjstab hade en koppling till rysk påverkan på valrörelsen i USA.

Ett par försvårande detaljer är att Trump Jr ringde två dolda nummer alldeles före och efter mötet. Efteråt har sonen förklarat att han inte minns dessa samtal. Dessutom utlovade Trump två dagar före mötet ett större avslöjande om Clinton inom kort. Ett avslöjande som aldrig kom. 

”En patologisk lögnare”

Trumps nuvarande advokat, Rudy Giuliani, intervjuades av CNN i torsdags om Michael Cohens nya uppgifter.

– Han har ljugit hela veckan, han har ljugit i flera år. Jag kan inte se hur han har någon som helst trovärdighet, förklarade Giuliani. 

Han kallade även Cohen för en ”person som raserar ett mål” och påstod att han är ”en patologisk lögnare”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.