Ett upplopp utbröt på ett LVM-hem för missbrukare, Foto: Stefan ReinerdahlEtt upplopp utbröt på ett LVM-hem för missbrukare, Foto: Stefan Reinerdahl
Ett upplopp utbröt på ett LVM-hem för missbrukare, Foto: Stefan Reinerdahl
LVM-hemmet ligger i Enköping.LVM-hemmet ligger i Enköping.
LVM-hemmet ligger i Enköping.

Upplopp på LVM-hem – ska ha gett sig på personal

Publicerad

Ett upplopp med flera personer inblandade pågår under onsdagskvällen på ett LVM-hem för missbrukare i Enköping. 

Flera personer ska ha beväpnat sig med tillhyggen och försökt ge sig på personal. 

– Det är flera personer som bråkar där och de har gett sig på personal, de har även tänt på delar av byggnaden, Daniel Winge, RLC-befäl vid polisen i Uppsala. 

Branden släcktes snabbt och polisen körde två av personerna till andra hem.

Polisen fick in larmet om händelsen på LVM-hemmet under onsdagskvällen och finns på plats med omkring tio patruller. 

Det ska ha varit personal som slag larm till polisen vid klockan 22.30 på kvällen. 

Omkring fem personer ska där ha startat ett upplopp och beväpnade med tillhyggen gett sig på personal och inredning på boendet. De ska även ha startat en brand. 

– Det är flera personer som bråkar där och de har gett sig på personal, de har även tänt på delar av byggnaden, säger Daniel Winge, RLC-befäl vid polisen i Uppsala. 

Två av personerna kördes till andra hem.

– Det är de som varit drivande i det hela, säger Marcus Svensson, RLC-befäl vid polisen i Uppsala.

LÄS MER: Michelle dog i arresten – LVM-hem anmäler sig själv

Utreds som skadegörelse

Händelsen utreds just nu som skadegörelse och boendet har evakuerats.

– Det har blivit lite vattenskador, säger Marcus Svensson.

Inga personer skadades i samband med upploppet. 

Vuxna personer med missbruksproblem bor på boendet enligt polisen.

Enligt räddningstjänsten i Enköping ska branden ha släcks ganska omgående när man kom till platsen, och stationerna som var ditkallade var strax före klockan 01 natten mot torsdagen på väg tillbaka. 

– Det är ju sprinklersystem på det här boendet så branden släcktes direkt, säger Marcus Svensson.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag