Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: USA stoppade krig mellan grannländerna

Pakistansk militär vid ett av de nedskjutna indiska stridsplanen. Foto: ABDUL RAZZAQ / AP TT NYHETSBYRÅN
Pakistanier demonstrerar mot krig i Lahore den 3 mars.Foto: RAHAT DAR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Pakistanier protesterar mot Indien i Peshawar 15 mars.Foto: ARSHAD ARBAB / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den upptrappade konflikten mellan Indien och Pakistan höll på att utbryta i en öppen militär konfrontation, enligt Reuters.

Kriget kunde stoppas tack vare USA:s medling, uppger diplomat- och myndighetskällor för nyhetsbyrån.

Konflikten mellan de två rivaliserade grannländerna Indien och Pakistan eskalerade i slutet av februari med flygattacker, nedskjutna stridsplan och tillfångatagna piloter. Pakistan stängde under en period ner hela sitt luftrum för kommersiell flygtrafik. Även i Indien stängdes flygplatser ner.

Indien hotade att avfyra minst sex robotar mot Pakistan som svarade med hot om att återgälda trefaldigt. Det uppger västerländska diplomat- och myndighetskällor i New Delhi, Islamabad och Washington DC för Reuters.

En ytterligare upptrappning kunde stoppas tack vara USA:s medling, däribland den nationelle säkerhetsrådgivaren John Boltons insats.Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Indien och Pakistan har tidigare varit i krig

Kärnvapnen ska inte ha förekommit i hotbilden, enligt nyhetsbyrån.

En ytterligare upptrappning kunde stoppas tack vara USA:s medling, däribland den nationelle säkerhetsrådgivaren John Boltons insats.

De två grannländerna har tidigare varit i krig med varandra tre gånger sedan de blev självständiga 1947, två gånger har det handlat om området Kashmir.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.