Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Ukrainska män gripna – kom för att mörda

På söndagen greps tre ukrainska medborgare av nationella insatsstyrkan, enligt uppgifter till Aftonbladet.

De ska ha kommit till Norrtälje med uppdrag att mörda och kommer sannolikt att begäras häktade under dagen, skriver tidningen.

På torsdagen släpptes männen på fri fot – två av dem kommer att utvisas, enligt Norrtälje Tidning

Två av männen är i 40-årsåldern medan den tredje är i 30-årsåldern, enligt Expressens uppgifter.

De tre männen beskrivs av en källa till Aftonbladet som en slags ”dödspatrull” och ska ha fått i uppdrag att döda en specifik person.

Det är inte känt vem som var det utpekade offret och inte heller var mordet skulle ske eller hur polisens misstankar uppstod från början. Nationella insatsstyrkan ska ha varit inkopplad på ärendet redan från början.

Patrick Sonevang på riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet är den åklagare som leder utredningen.

– Allt jag jobbar med har förundersökningssekretess så jag kan varken säga bu eller bä om något jag jobbar med, säger han.

På torsdagen meddelade åklagarmyndigheten att de tre misstänkta släppts.

– Åklagaren vill inte uttala sig om varför de har släppts på fri fot eller om misstankarna kvarstår, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör för Åklagarmyndigheten, till Norrtälje Tidning.

Två av personerna kommer nu att utvisas till Ukraina, enligt Rosander.

– När det gäller den tredje personen, som varit misstänkt för medhjälp till förberedelse till mord, kan man konstatera att han har haft en perifer roll, säger hon NT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.