Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Två har hittats döda i natt

Här letar polisen bevis efter det grova våldsbrottet i Ljungsbro, norr om Linköping.
Foto: Jonas Lemberg

Här letar polisen bevis efter det grova våldsbrottet i Ljungsbro, norr om Linköping.

Polisen är förtegen om nattens händelse men enligt uppgifter till P4 Östergötland har två personer hittats döda.

En person är anhållen och ett större område och två villor är avspärrade.

– När jag vaknade i morse stod det massor av polisbilar utanför på gatan, de sa att det rörde sig om mord, säger en granne.

När polisen kom fram till Ljungsbro samhälle vid 2-tiden i natt fattade de direkt misstankar om ett grovt våldsbrott.

– Vi lyckades gripa en person i närheten, säger Thomas Agnevik, presstalesman vid polisen i Östergötland.

Personen anhölls under lördagsförmiddagen och enligt uppgifter till P4 Östergötland ska polisen ha hittat två döda personer vid en väg i närheten av Cloettafabriken i Ljungsbro, strax norr om Linköping.

Men polisen är mycket förtegen om händelsen.

– Det cirkulerar att det ska röra sig om ett dubbelmord, men jag bekräftar ingenting, säger Thomas Agnevik.

"Polisen bekräftade att det rörde sig om mord"

Det har varit ett stort polispådrag under lördagsförmiddagen. Bland annat har en polishund flera gånger sökt vid en gräsplätt mellan en bilväg och cykelbana. Även polistekniker har varit på plats.

Flera personer som bor i närheten berättar för Expressen.se att de hört flera personer skrika vid 2-tiden i natt.

– När jag vaknade i morse stod det massor av polisbilar utanför på gatan. Och flera poliser i vita kläder gick runtomkring på en tomt i området och fotograferade marken. Jag gick ut och frågade vad som hade hänt och polisen bekräftade att det rörde sig om ett mord, mer har de inte sagt.

Ett stort område är avspärrat, bland annat två villor varav den ena har sönderslagna rutor. Även en busskur i närheten är trasig. Uppgifter till Expressen.se gör dock gällande att villan som är avspärrad inte behöver vara kopplat till brottet, utan utsatt för ett inbrottsförsök.

Under dagen och natten har polisen hållit flera förhör med boende i området.

– Och med andra som vi tror har uppgifter att bidra med, säger Thomas Agnevik.

Berättar snart mer

Polisen vill i nuläget inte säga om någon skadats vid händelsen och är förtegen om den anhållna personen.

– Vi har vissa rutiner som vi måste följa, exempelvis underrätta anhöriga. Med hänsyn till det så kan jag inte berätta mer än att det är misstankar om ett grovt brott.

Både allmänhet och medier väntar nu på att polisen ska starta sin presskonferens klockan 13 vid polishuset i Linköping. Först då ska de berätta mer om nattens händelse. Expressen.se kommer att sända live från presskonferensen.

Högre chefer inkopplade

Händelsen beskrivs av polisen som en särskild händelse.

– Rent konkret så innebär det att vi arbetar på ett annat sätt, ett mer strukturerat och operativt sätt. Man har en stab som leder insatsen effektivt och de är de högre cheferna som kommer in då och tar ansvaret. Vi planerar också för lite mer uthållighet, man kan förvänta sig att en sådan här arbetsuppgift kan sträcka sig över flera dygn, säger Thomas Agnevik.

Händelsen ska ha inträffat utomhus, men om det skett på öppen gata är oklart.

– Det finns skogsområde, bostadsområde och industriområde i anslutning. Jag har inte fått uppfattning om att det ska ha hänt på en privat tomt.

Stillsamt område

Området där allt ska ha inträffat beskrivs som lugnt och stillsamt av grannarna.

– Jag är chockad att det hänt något i närheten. Det är ett jättelugnt område, säger en granne.

Allhelgonakyrkan i Ljungsbro håller öppet till följd av nattens händelser. Kommunens sociala jour kommer också att ha personal på plats, för att ge stöd till de som berörts av händelsen.

– Kommunens säkerhetsavdelning underrättades av polisen tidigt i morse och de rutiner vi har i Linköpings kommun är att säkerhetsavdelningen i sin tur kontaktar och kallar in de resurser som kan behövas, säger presschef Claes Lundkvist, till TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.