Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Borgensmannen: Så fick jag ut tv-profilen ur betongbunkern

Tv-profilen.
Parken där mannen misstänks för sexuella övergrepp.Foto: Johan Eriksson
Häktet där tv-profilen har suttit. Foto: Johan Eriksson

Tv-profilen som är anklagad för att ha antastat en 13-årig pojke är släppt mot borgen.

För att släppas fick han anlita en borgensman som betalade en miljon kronor till rätten.

Prislappen för hjälpen: 90 000 kronor – pengar som tv-profilen inte får tillbaka oavsett vad som händer.

– Jag skriver ut en check till domstolen, som ett intyg på att den här mannen kommer dyka upp när han blir kallad, säger borgensmannen Kevin McGoey till Expressen.

Det är knappt två veckor sedan den välkände, svenske tv-profilen greps på ett motell i Broward County i Florida, misstänkt för att ha antastat en 13-årig pojke i en park i Coral Springs när pojken gjorde situps samt två 16-åriga pojkar i Firefighters Park i Margate.

Mannen häktades för de misstänkta brotten och har berättat för Expressen hur han levt "på vatten och bröd" i häktet.

 

Men vid midnatt natten mot fredag släpptes tv-profilen mot borgen.

– Han hade en borgensman från en borgensfirma som betalade in 10 000 dollar, sa en kvinna som har kvällsjouren på Broward County Sheriff’s Office som presenterade sig som “clerical specialist McPhaul” till Expressen.

"Pojken slog undan mannens hand"

Nu har även polisrapporten som rör tv-profilens misstänkta brott offentliggjorts – och där framkommer att svensken ändrade sin historia om vad som skett när han fick reda på att det fanns övervakningskameror i området som kan ha filmat honom, rapporterar Aftonbladet som tagit del av polisrapporten.

”Enligt uppgift närmade sig en äldre vit man två ungdomar som spelade basketball. Mannen kommenterade deras kroppar och bad dem att visa sina muskler. Mannen sträckte sig fram för att lyfta upp den ena pojkens tröja, men pojken slog undan mannens hand. Sedan gick pojkarna i väg för att kontakta polisen.” står det i rapporten enligt Aftonbladet.

"Ändrade genast sin historia"

En av de polismän som grep tv-profilen beskriver hur svensken först förnekade alla anklagelser, för att sedan ändra sig:

”När jag pratade med mannen verkade han nervös. Jag förklarade att han var gripen. Först förnekade han att han hade närmat sig ungdomarna. När jag berättade att det fanns övervakningskameror, ändrade han genast sin historia. Han sade att han bara hade frågat hur de tränade, eftersom han såg dem springa och blev imponerad. Han uppgav att han aldrig hade rört dem eller försökt att röra dem.”

Några kvarter från domstolsbyggnaden i Fort Lauderdale ligger ett grönt litet hus med vita galler på fönstren. 

Här sitter borgensfirman som betalade ut tv-profilen från häktet.

Kevin McGoey, borgensmannen själv, har varit ute på ärende. Han kör upp sin Lincoln MKX, en vit lyx-suv, framför kontoret.

– Hans advokat ringde upp mig, och så tog jag ut honom. Det är inte mycket att säga om. Jag har gjort det här i 45 år så det är inte nåt särskilt med det här. Jag bryr mig inte om själva fallen eller nåt sånt.

Han var den som la fram checken om 100 000 dollar till rätten – nästan en miljon kronor.

– Jag skriver ut en check till domstolen, som ett intyg på att den här mannen kommer dyka upp när han blir kallad, säger han.

Här sitter borgensfirman som betalade ut tv-profilen från häktet.Foto: Johan Eriksson

Tv-profilen fick betala 10 000 dollar – runt 90 000 kronor – i avgift till borgensmannen för att få hjälp. De pengarna får tv-mannen inte tillbaka oavsett vad som händer.

– Det är väldigt få personer som inte dyker upp, trots allt. Och den här, han har en bra advokat också. 

Men vad skulle hända om han inte dyker upp?

– Då åker jag till Sverige och hämtar honom.