Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Åklagaren dementerar: Ingen har erkänt mordet

Minidokumentär: Vägen fram till mordet på Einár.
En tonårig pojke har enligt uppgifter ringt polisen och erkänt att han varit delaktig i mordet på Einár.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

En tonårspojke har ringt polisen och sagt sig ha varit delaktig i mordet på rapparen Nils ”Einár” Grönberg, skriver Aftonbladet.

Men åklagaren Marina Chirakova tillbakavisar uppgifterna. 

Polisen misstänker att Einárs mördare har filmat mordet i ett videosamtal på Facetime, enligt uppgifter till Aftonbladet

Det har nu gått en vecka sedan 19-årige Nils Grönberg, mer känd under sitt artistnamn Einár, sköts till döds i Hammarby sjöstad i Stockholm. Enligt Expressens uppgifter jagades han av två personer och blev skjuten med flera skott. 

Polisen har säkrat en mobiltelefon som var uppkopplad vid mordplatsen i Hammarby sjöstad när Einár sköts, enligt uppgifter till Aftonbladet. 

Telefonen har varit uppkopplad mot Facetime och polisen misstänker att mördarna haft ett videosamtal där de filmat dådet, enligt Aftonbladets uppgifter. 

– Det jag kan säga är att polisen jobbar väldigt hårt med detta och utredarna arbetar brett, precis som man ska göra i en mordutredning, säger åklagaren Marina Chirakova till tidningen. 

Sedan tidigare finns ingen gripen misstänkt för brottet.

Enligt Aftonbladets uppgifter har en tonårspojke hört av sig till polisen och hävdat sig ha varit delaktig i mordet.

Det tillbakavisas av åklagare Marina Chirakova, som leder utredningen av mordet på Einár.

– Vi dementerar uppgifter i media om en person som ska ha erkänt mordet, säger hon till Expressen.

Åklagaren förtegen

Sedan tidigare finns både exempel på att människor som inte utfört ett mord felaktigt har tagit på sig ett sådant brott. I gängmiljöer har det också förekommit att unga personer har tagit på sig brott som de inte har begått. Detta eftersom en yngre person får ett kortare straff, och det ses som ett sätt att bli upptagen i det kriminella nätverket.

Han var på plats efter mordet på Einár:

Polisen Reine Berglund jobbade under mordnatten: ”Oändlig spiral av våld”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.