Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Spricka mellan Melania och Ivanka Trump

Melania Trumps liv, karriär och engagemang.
Melania och Ivanka Trump uppges ha hamnat på tvären med varandra. Foto: BOB DAEMMRICH / POLARIS POLARIS IMAGES
Konflikten handlar bland annat om Trumps svängning i frågan om barn som skilts från sin familj vid gränsen mellan USA och Mexiko.Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN

Melania och Ivanka Trump lyfts fram som två starka röster i president Donald Trumps omgivning.

Men enligt CNN har en spricka uppstått mellan styvmor och styvdotter. 

Melania Trump, 49, har varit gift med Donald Trump sedan 2005. När hon kom in i familjen blev hon styvmor till Ivanka, 38, och kvinnorna har till synes varit såta vänner sedan dess.

Men enligt CNN har tillvaron sedan Donald Trump tillträdde som president lett till splittringar mellan styvmamma och styvdotter. 

Ivanka Trump arbetar som sin fars politiske rådgivare och tillbringar mycket tid i Vita huset – där Melania också har sin bas. CNN rapporterar att det intensiva umgänget mellan kvinnorna kommit med ett högt pris. 

”Uppstått en friktion”

”Enligt en källa med insyn i deras dynamik har det uppstått en friktion mellan dem”, skriver CNN. 

”Månader av uppdrag som går ett i ett, resor, evenemang och samtal med presidenten har skapat en skakig allians.”

CNN rapporterar vidare att konflikten mellan Melania och Ivanka bland annat rört vem som ligger bakom Trumps svängning i frågan om barn som skilts från sin familj vid gränsen mellan USA och Mexiko. Frågan har blivit infekterad i USA, efter att det läckt ut bilder på mexikanska barn som levt i lägerliknande förhållanden. 

Melania Trump påstås känna att det är hon som ligger bakom att Trump mjuknat i frågan – medan Ivanka upplever att hon varit den drivande parten. 

Jackan kan vara en pik

– Ivanka känner väldigt starkt kring detta. Min hustru känner väldigt starkt kring detta, har Donald Trump sagt tidigare. 

Sommaren 2018 skapade Melania Trump uppståndelse när hon besökte ett flyktingläger för mexikanska migrantbarn med en jacka med trycket ”I really don't care – do you?”, alltså ”Jag bryr mig verkligen inte, gör du?”. Enligt CNN kan jackan tolkas som en pik till Ivanka. 

– Det var en sorts budskap, ja. Jag skulle föredra om de kunde fokusera på vad jag gör och på mina initiativ i stället för vad jag har på mig, sa Melania själv om jackan då. 

”Jag bryr mig verkligen inte, gör du?” stod på Melanias jacka 2018 - en pik mot Ivanka?Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN

Melania Trumps talesperson Stephanie Grisham förnekar dock att relationen mellan de två kvinnorna har surnat.

– De har alltid stått varandra nära och gör fortfarande det, säger hon. 

Riksrätten mot Trump – det här händer nu

Snart avgörs om Trump ställs inför riksrätt – Tomas Kvarnkullen rapporterar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.