Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två anhållna efter skottlossning mot polis i Rinkeby

Nya grupperingen Skorpionerna kopplas till skjutningen.
Polisens tekniker undersöker platsen i Rinkeby där skott avlossades under fredagseftermiddagen.
Foto: BLALJUSBILDER

Två personer har anhållits misstänkta efter skottlossning mot polis i Rinkeby, Stockholm, under fredagen. 

– En person har avlossat vapen mot polispersonal och polispersonal har använt sitt tjänstevapen, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson.

Ingen polis kom till skada.

Händelsen har koppling till gängkriminalitet.

Det var strax efter 17-tiden på fredagseftermiddagen som polis larmades till Rinkeby efter uppgifter om maskerade personer och skottljud. 

Enligt uppgifter till Expressen handlar det om en misstänkt gängskjutning som börjat med skottlossning mellan olika personer. 

En av personerna ska ha skadats, vilket inte har bekräftats av polisen. 

När polisen sedan anlände till platsen uppstod skottlossning mellan de inblandade och polisen. En person greps kort därefter. 

Ny Rinkebygruppering

Den nya Rinkebygrupperingen Skorpionerna misstänks vara inblandad i skjutningen. De kan kopplas till ett mord i Rinkeby i januari.

– Vi har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott och försök till mord. Vi är fortfarande på plats för att ta reda på vad som har hänt och vem och varför, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson.

Ingen polis ska ha skadats i samband med händelsen.

Den gripne dömd för vapenbrott

Under lördagsmorgonen anhölls två personer misstänkta för inblandning i skottlossningen. En av dem är misstänkt för försök till mord och den andre för medhjälp till försök till mord. 

Mannen som misstänks för försök till mord dömdes senast i fjol för bland annat vapenbrott efter att en skarpladdad pistol hittats i hans hem. Påföljden blev skyddstillsyn kombinerad med tre månaders fängelse. Han har också dömts för narkotikabrottslighet.

Särskilda åklagarkammaren är informerad om händelsen, vilket är rutin när någon har skjutit mot polispersonal eller polis använt tjänstevapen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.