Kulorna gick igenom vägg till gym – motionärer skadade

En man har dött efter skottlossningen i Lidköping.
Foto: Johan Sjöström

En man i 35-årsåldern med kopplingar till mc-klubben Hells Angels har dött efter en skottlossning i Lidköping.

Skjutningen inträffade vägg i vägg med ett gym – och två personer i lokalen skadades lindrigt.

En man har nu anhållits misstänkt för medhjälp till mord.

– Samtliga personer som polisen är intresserade av i den här händelsen har gängkopplingar, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Skjutningen ägde rum vid 20-tiden på söndagskvällen, vilket Nya Lidköpings-Tidningen var först med att rapportera. 

Flera personer larmade polisen om skottlossning och på platsen hittades en skadad man som avled efter att ha förts till sjukhus.

Skottlossningen skedde inomhus, i en lokal som ligger vägg i vägg med ett gym, enligt polisen. Kulorna gick igenom väggen och en man och en kvinna på gymmet fick ytliga sårskador.

– Motionärerna har fått lindriga skador i samband med skottlossningen, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

”Det är i nuläget oklart om skadorna kommer från kulfragment eller splitter från väggar, glas, dörrar.”, uppger polisen.

En man anhållen

Den skjutne mannen är känd av polisen sedan tidigare. 

Ingen är gripen misstänkt för mord, men på måndagsmorgonen hade en man gripits misstänkt för medhjälp till mord. Han har gängkopplingar, enligt polisen.

– Motivet är okänt. Men samtliga personer som polisen är intresserade av i den här händelsen har gängkopplingar och så även den skjutne mannen, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Polisen meddelade tidigare att man sökt i Lidköping med omnejd efter maskerade gärningsmän som ska ha setts lämna platsen i en bil efter dödsskjutningen.

Under natten har polisen gjort flera husrannsakningar, tagit mobiler i beslag och hållit förhör. Brottsplatsen var på måndagsmorgonen fortsatt avspärrad för en teknisk undersökning.

– Vi är angelägna om tips och iakttagelser som man kan ha gjort i det här området, eller kunskap om den här händelsen, säger Anna Göransson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.