Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Prins Andrew indragen i Epstein-härvan

Prins Andrew har enligt uppgifter setts få massage av en ung rysk kvinna tillsammans med Epstein.Foto: STELLA PICTURES/NEWSPIX INTERNATIONAL
Jeffrey Epstein tog sitt liv i sin cell i häktet på Manhattan, New York, tidigare i augusti.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Brittiske prins Andrew, 59, är enligt uppgifter indragen i den härvan som riktats mot den nu avlidne vännen Jeffrey Epstein.

Brittiska prins Andrew ska ha setts ta emot en fotmassage av en välklädd ung rysk kvinna tillsammans med sexbrottsanklagade Epstein.

Det framgår av ett av de mejl som publicerades i tidningen The New Republic på torsdagen. 

Ett flertal mäktiga och kända män kopplas samman med sexbrottsmisstänkte miljardären Jeffrey Epstein som ska ha hängt sig i sin cell tidigare i augusti, anklagad för både pedofilbrott och trafficking av minderåriga flickor.

Enligt ett av hans misstänkta offer ska Epstein ha tvingat henne att ha sex med bland andra Prins Andrew av Storbritannien, supermodellen Naomi Campbells agent och en före detta delstatsguvernör.

Försvarade vänskapen med Epstein

Epsteins vänskap med prins Andrew går långt tillbaka. Den sexbrottsanklagade finansmannen och hertigen av York har varit vänner i 20 år. Den brittiske prinsen lärde känna Epstein genom hans exflickvän, Ghislaine Maxwell, som anklagas för att ha agerat bordellmadam och ”rekryterat” minderåriga flickor åt honom.

Den brittiske prinsen har tidigare försvarat vänskapen med Epstein även efter det att han dömdes som sexbrottsling, enligt Business Insider.

Men hans lojalitet gentemot vännen tycks i efterhand ha falnat. Enligt ett uttalande från Buckingham Palace är prins Andrew ”bestört” över de anklagelser om pedofili, människohandel och sexbrott som riktas mot hans nu avlidne vän Jeffrey Epstein.

Det officiella avståndstagandet från prins Andrew och det brittiska kungahuset kom efter att nyhetssajten MailOnline publicerat en film på hertigen hemma hos Epstein två år efter sexbrottsdomen.

Uppgifter: Fick fotmassage av en ung kvinna

Nya uppgifter avslöjar att en ung välklädd rysk kvinna ska ha masserat den brittiske prinsens fötter även ska ha setts få fotmassage av en välklädd ung rysk kvinna när han var tillsammans med sexbrottsanklagade Jeffrey Epstein.

Det framkommer av en mejlkorrespondens mellan en framstående amerikansk litteraturagent, John Brockman, och författaren Evgeny Morozov, som publicerades i tidningen The New Republic på torsdagen.

Brockman pekas i artikeln ut som Epsteins nyckel till tech- och vetenskapssocieteten.

I mejlet från 2013 till Brockman refererar Evgeny Morozov till prins Andrews fotmassage och skriver:

”Det har gått över en månad sedan Epstein arresterades efter de senaste anklagelserna. Fortfarande, inte ett ord om saken. Och nu när jag har hittat det gamla e-postmeddelandet som han skickade till mig kan jag inte tro att han inte visste något om Epsteins vilda sexuella eskapader.”

Vid tidpunkten ska prins Andrew även ha gjort uttalanden om svenska myndigheter och anklagelserna mot våldtäktsmiststänkte Julian Assange.

”Vi tror att de är liberala i Sverige, men det är mer som norra England än södra Europa”, sade prinsen enligt Brockman.

Trump anklagades för våldtäkt

Den amerikanske presidenten Donald Trump stämdes en gång av en anonym kvinna som hävdade att hon våldtagits av honom på en av Epsteins fester när hon var 13 år gammal. Våldtäkten ska ha skett 1994. Men kvinnan drog senare tillbaka anmälan, enligt The Guardian. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.