Uppgifter: Pappa och två söner misstänkta för mord

Polisens presstalesperson berättar om insatsen
På onsdagskvällen larmades polisen om ett bråk ombord på en buss i Kiruna. Enligt uppgifter ska tre personer attackerat och dödat en person med kniv.

En person attackerades med kniv på en buss i Kiruna. 

Två tonåringar, 15 och 17 år, och deras pappa är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord, enligt uppgifter till Expressen.

Det var vid 21-tiden på onsdagskvällen som polisen larmades om ett bråk ombord på en buss i Kiruna. 

”Ett grovt brott har skett på bussen.”, konstaterade polisen, som är fortsatt förtegen om händelsen.

Under natten bekräftades att en person avlidit, och att en förundersökning inletts om mord alternativt dråp.

Kort efter attacken greps och anhölls tre personer. Enligt uppgifter till Expressen rör det sig om två tonårspojkar och deras 47-åriga pappa, alla bosatta i Kiruna. Pojkarna är 15 och 17 år. 

Anhållna på sannolika skäl

”Två av de anhållna är under 18 år, en är född 1973.”, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Samtliga är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord.

– De kommer att höras under dagen med försvarare närvarande och innan dess kan vi inte kommentera deras inställning till brottet, säger kammaråklagare Lindha Strömberg i en kommentar.

Expressen har varit i kontakt med två av de anhållnas försvarare som säger att de inte kan uttala sig närmare innan förhören.

Polisen har gjort flera beslag

Attacken skedde när bussen precis skulle lämna en hållplats, uppger en boende i området för Expressen. Målsäganden ska ha försökt ta skydd på bussen när de misstänkta gärningspersonerna stormade in med kniv, enligt uppgifterna.

Åklagarmyndigheten bekräftar att målsäganden blivit knivskuren.

Vittnesuppgifter gör gällande att två personer greps inledningsvis. Polisen har gjort en teknisk undersökning av bussen, och flera beslag.

– Jag såg att det låg en man på backen och så stod det poliser runtom. Sedan såg jag blodspår på framdörren. Då förstod jag att något hade hänt, berättar en person som befann sig i närheten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.