Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre män gripna med sprängdeg i Sri Lanka

En polisman vid St Anthonys Shrine, där över hundrapersoner dödades i en av påskdagens attacker.Foto: DAVID BLACKER / POLARIS POLARIS IMAGES
Soldatar vaktarFoto: DAVID BLACKER / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: DAVID BLACKER / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: MANISH SWARUP / AP TT NYHETSBYRÅN

Skottlossning har brutit ut under en polisinsats i en stad östra Sri Lanka.

Enligt AP har tillslaget skett mot flera personer som misstänks för inblandning i söndagens bombattacker. 

Sky News rapporterar att minst en explosion har inträffat i samband med insatsen. 

Tre män ska också ha gripits huvudstaden Colombo – med ett kilo sprängdeg på sig, uppger lokala medier. 

Nyhetsbyrån Reuters uppger att skottlossning ägde rum under en sökinsats, där specialstyrkor undersökte en misstänkt bombfabrik i staden Kalmunai i östra Sri Lanka.

Enligt lokala medier inträffade skottlossningen när polisens styrkor stormade byggnaden, som misstänks ha använts som en plats för tillverkning av bombvästar.

Det finns inga uppgifter som talar om dödade eller skadade.

Lokala medier uppger också att flera explosioner ska ha hörts vid insatsen. 

Insatsen uppges också kunna kopplas till söndagens attacker i landet.

Tre män gripna med sprängdeg

Ytterligare en insats har genomförts mot en lokal i staden Sammanthurai, där bland annat sprängmedel och IS-flaggor ska ha hittats. 

Enligt lokala medier har också tre misstänkta män frihetsberövats vid en järnvägsstation i huvudstaden Colombo. Männen uppges ha suttit i en så kallad, tuk-tuk, en typ av trehjuling när de greps. De ska då ha ett kilo sprängdeg av typen C-4 på sig.

Då dödades över 200 människor i en serie av terrorattacker mot kyrkor och hotell, då främst i och i närheten av huvudstaden Colombo i västra Sri Lanka.

Misstänkt terrorledare hittad död

Sedan dåden har minst 40 personer gripits misstänkta för inblandning.

Den lokala islamistiska terrorgruppen National Thowheeth Jama’ath, NTJ, som har kopplingar till IS tog i en propagandavideo på sig ansvaret för attackerna.

Zahran Hashi, gruppens ledare, som också syntes i videon, ska sedan dess ha hittats död, uppgav nyhetsbyrån AP på fredagen. 

Texten uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.