Uppgifter om kidnappning norr om Stockholm

Publicerad
Uppdaterad

En yngre person misstänktes ha kidnappats under lördagen norr om Stockholm, enligt uppgift till Aftonbladet. 

– Det finns ett vittne som tror sig ha sett en person som tvingats in i en bil, säger Sven-Erik Olsson vid polisen till Expressen. 

Bilen, som senare visade sig vara stulen, hittades senare dumpad i Järfälla. 

Det var vid 18.30-tiden som polisen ska ha fått in larmet efter att vittnen ska ha sett en person släpas in i en bil. Händelsen rubricerades inledningsvis som människorov. 

– Men vi vet inte att någon är borta, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Större insats

Enligt Aftonbladet ska en större polisinsats pågå i området. 

– Den den där bilen som är aktuell har man sett personer springa ifrån. Det visade sig vara en stulen bil. Vi är där och försöker hitta dessa människor, säger Sven-Erik Olsson.

Den aktuella bilen, som senare visade sig vara stulen, hittades dumpad på Margaretavägen i Järfälla. 

Bilen hittades övergiven i Järfälla

Ingen är gripen som misstänkt i ärendet.  

– Från det att vi fick in uppgifterna om det här tills att bilen anträffades övergiven så hade det gått 20 minuter säger Sven-Erik Olsson under söndagen. Jag har mycket svårt att tro att man har haft någon i bilen som man har hunnit göra sig av med på den korta tiden. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag