Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Ny masskidnappning på skola i Nigeria

Senaste nytt i Expressen TV.

Över 300 flickor uppges ha kidnappats från en högstadieskola i Zamfara, nordvästra Nigeria. Det uppger AFP som har varit i kontakt med en lärare på skolan, Sadi Kawaye. 

Några av dem tros hållas av beväpnade män i en skog, enligt Reuters.

Polisen har påbörjat en sökinsats för att hittade de beväpnade personer som tagit de 317 flickorna från en skola för flickor i staden Jangbee.

– Det finns information om att de flyttats till en närliggande skog, säger Abutu Yaro vid polisen i Zamfara under en presskonferens, uppger Reuters.

De beväpnade personerna ska enligt uppgifter till Reuters ha kommit i fordon och tagit studenterna, men en del av flickorna ska också ha tagits till fots.

Så sent som förra veckan skedde en kidnappning av 42 personer från en annan skola i norra Nigeria, rapporterar Reuters. I december 2020 kidnappades även 300 pojkar, vilka släpptes efter förhandlingar, enligt BBC.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.