Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Navalnyjs hem genomsökt av polis

Se filmen när Navalnyj förs bort av polis.
Polisen utanför Navalnyjs lägenhet.
Foto: TASS / VALERY SHARIFULIN/TASS/SIPA USA SIPA USA
Polisen genomsökte även Navalnyjs frys lägenhet.
Foto: ALEXANDER MIRIDONOV / KOMMERSANT PHOTO / POLARIS POLARIS IMAGES
Protester i Stockholm den 23 januari mot gripandet av Aleksej Navalnyj.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den ryske oppositionsledarens hem genomsöks av polis, skriver nyhetsbyrån AFP på Twitter.

Aleksej Navalnyj är för närvarande frihetsberövad i Ryssland.

På onsdagen gjordes först en husrannsakan i Navalnyjs lägenhet i Marjino-distriktet i Moskva, kopplat till en utredning om brott mot coronarestriktioner.

Senare på dagen gjorde polisen även tillslag mot Navalnyjs fru Julia Navalnyjas bostad samt mot oppositionspolitikerns kontor och tv-studio, skriver nyhetssajten Meduza.

Navalnyj är en av Vladimir Putins röststarkaste kritiker och han har länge varit en nagel i ögat för presidenten. Förra sommaren fick han föras till sjukhus efter att han förgiftats av nervgiftet novitjok. Han flögs då till Berlin, där han vårdades tills att han åkte tillbaka till Ryssland för två veckor sedan.

Protester i helgen

Oppositionspolitikerns videor om korruptionen i Ryssland har visats miljontals gånger på Youtube. Hans senaste alster handlar om en flådig villa som Vladimir Putin påstås äga – något presidenten själv dementerar.

Filmen och gripandet av Navalnyj ledde till kraftiga protester i hundratals ryska städer mot landets regim förra veckan. Flera demonstranter höll i en toalettborste – en kommentar mot att Putins hus var utrustat med en toalettborste för 8 000 kronor.

I helgen väntas nya protester i Ryssland.

Runtom i Ryssland protesterar människor mot häktningen av den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.