Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Mueller misstänker inte Trump för brott

Foto: RICCARDO SAVI / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: CHRISTY BOWE / POLARIS/IBL POLARIS

Donald Trump är inte misstänkt för brott. Det säger den särskilde åklagaren Robert Mueller som utreder Rysslands inblandning i USA-valet 2016, enligt källor som Washington Post talat med.

Robert Mueller har fått i uppgift att utreda en eventuell rysk inblandning och påverkan av det amerikanska presidentvalet 2016. 

Enligt tre olika källor till Washington Post har Robert Mueller ”för tillfället” inga brottsmisstankar riktade mot Donald Trump. Mueller ska ha meddelat presidentens advokater detta under privata förhandlingar för en månad sedan.

Förhandlingarna handlade om möjligheten för Mueller att förhöra Trump. Mueller ska ha beskrivit Trump som en del i hans ryssutredning, snarare än en misstänkt, skriver Washington Post.

Trump ville sparka Mueller

I januari i år kom rapporter om hur Donald Trump förra sommaren gett sin juridiske rådgivare Donald McGahn order om att sparka Robert Mueller. Trump ska ha ändrat sig efter att McGahn hotat med att säga upp sig, skrev New York Times då. 

Mueller fick enligt tidningen reda på Trumps order under pågående intervjuer med anställda i Vita huset.

 

LÄS MER: Advokat döms till fängelse – efter Rysslandutredningen

 

”Utredningen borde aldrig ha startat”

Donald Trump har inte stuckit under stol med sitt missnöje mot Muellers ryssutredning. I januari twittrade presidenten att utredningen aldrig borde ha påbörjats.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/975163071361683456?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fnyheter%2Fvarningen-till-trump-det-kan-bli-slutet%2F&tfw_site=Expressen

”Ingen var i maskopi med någon och det fanns inget brott” skrev Trump i sin tweet om ryssutredningen. 

Vita husets advokat Ty Cobb ska enligt amerikanska medier ha avböjt att kommentera de nya uppgifterna om Robert Muellers släppta brottsmisstandar mot president Trump.

 

LÄS MER: Trumps huvudadvokat i Ryssutredningen avgår 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.