Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Mördad 25-åring kopplad till gängkonflikt

25-årig man sköts ihjäl.
Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX
Foto: JANNE ÅKESSON / Swepix

25-åringen sköts ihjäl i Södertälje bara några hundra meter från uniformerad polis, enligt uppgifter till SvD

Den mördade är kopplad till ena sidan i en pågående gängkonflikt, och tre män misstänkta för inblandning i mordet är kopplade till den andra sidan, skriver Länstidningen Södertälje.

Södertälje har på bara sex veckor drabbats av flera dödsskjutningar. Det trots att polisen i området har så kallad nationell förstärkning. Den senaste skjutningen skedde i går kväll i bostadsområdet Blombacka, nära stadsdelen Geneta där flera skottlossningar ägt rum den senaste tiden.

25-åringen är den sjunde personen att skjutas ihjäl i Södertälje i år, och den sextionde i Sverige.

”Motiverade gärningsmän”

– Jag har aldrig varit med om så motiverade gärningsmän tidigare. Det har varit likadant vid tidigare mord, det är polistätt men man chansar ändå, säger Gunnar Appelgren i en intervju publicerad i SvD dagen efter mordet. 

Samtliga fyra män anses kopplade till den blodiga gängkonflikt som pågår i Södertälje.

Mannen har sedan länge varit kopplad till Södertäljes gängvärld, på senare år närmare ledarskiktet, enligt uppgifter till Expressen.

Länstidningen Södertälje skriver att 25-åringen är kopplad till den gruppering som kallats Lina/Saltskogsfalangen som legat i en blodig konflikt med Ronnafalangen.

Tidningen skriver vidare att 25-åringen var på besök i området när mördarna överraskade och sköt honom. Tre personer, 18, 19 och 20 år gamla, greps senare misstänkta för inblandning i mordet – samtliga ska kopplas till Ronnafalangen, skriver LT.

https://embed.pod.space/player?episode=krimrummet/gangkrigens-sodertalje-da-och-nu&theme=spacegreen

Dödsskjutningar i Södertälje 2022

22/2: Södertälje

En man som av polisen pekas ut som ledande inom det kriminella Södertäljenätverket skjuts ihjäl när han sitter i en bil som tillhörde en SD-politiker.


10/4: Södertälje

Mattias Tamer, 21, skjuts till döds när han besöker sin brors grav på en kyrkogård i Södertälje. Brodern, och två morbröder till honom, har tidigare mördats i Södertäljes gängkonflikt.


30/9: Ronna, Södertälje

En 19-årig man skjuts till döds med flera skott vid en fritidsgård i stadsdelen Ronna i Södertälje.


1/10: Ronna, Södertälje

Den första oktober skjuts en man i 40-årsåldern till döds i Ronna. Dödskjutningen blir den andra i Södertäljestadsdelen på lika många dagar.


6/10: Saltskog, Södertälje

En 19-åring skjuts till döds och en 16-åring skadas allvarligt i en skjutning i Saltskog i Södertälje.  Det är den femte skjutningen i Södertälje på två veckor – och den tredje dödsskjutningen på en vecka.


4/12: Blombacka, Södertälje 

En 25-årig man skjuts till döds i ett bostadsområde. Tre män grips snart skäligen misstänkta för mordet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.