Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: MH370 flög över ö i Maldiverna

Foto: Diego Azubel / Epa / Tt

LONDON. Planet från Malaysia Airlines tros ha försvunnit i havet utanför Australien.

Invånare på den avlägsna ön Kudahuvadhoo tror att det är fel.

– Jag kände mycket starkt att de som letar borde komma hit, säger öbon Abdu Rasheed Ibrahim enligt The Independent.

Malaysia Airlines flight MH370 är ett av de största flygmysterierna någonsin. Sedan det försvann för mer än ett år sedan är huvudteorin att det försvunnit i havet utanför Australiens västkust. Det är också dit sökningarna efter planet koncentrerats.

Återigen kommer nu dock uppgifter om att planet kan ha synts flyga mycket lågt på en helt annan plats.

Nya uppgifter från invånarna på ön Kudahuvadhoo i Maldiverna säger att ett flygplan sågs flyga mycket lågt samma morgon MH370 försvann. Planet ska ha haft blåa och röda detaljer – precis som det försvunna Boeing-planet.

– Jag kunde till och med se dörrarna på planet tydligt, säger en av invånarna enligt The Independent.

Öbon Abdu Rasheed Ibrahim är helt övertygad om att man letar efter planet på fel plats.

– Det här är det största plan jag någonsin har sett från den här ön…Jag har sett bilder på det saknade planet, jag tror att jag såg planet. Jag kände mycket starkt att de som letar borde komma hit, säger han enligt The Independent.

Det är inte första gången invånare på Maldiverna har uppgett att de sett ett plan flyga mycket lågt i samband med att MH370 försvann.

De uträkningar som gjorts, bland annat med hjälp av data från satelliter, visar dock att planet gick ner i havet omkring 180 kilometer sydväst om Perth i Australien.

MH370 försvann spårlöst den 8 mars 2014. Ombord fanns 227 passagerare och 12 besättningsmän.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.