Två män hittade skadade i Västerås – samband utreds

Foto: Google maps

En man har förts till sjukhus med efter en skottlossning i Skultuna utanför Västerås.

Polisen vill inte kommentera mannens skadeläge.

Platsen har spärrats av och en stor polisinsats pågår i området.

En timme senare hittades ännu en skadad man – polisen utreder om händelserna har ett samband.

Vid 17.47 på måndagskvällen fick polisen larm om en skottlossning i Skultuna, norr om Västerås. Polisen är mycket förtegen om händelsen, men bekräftar att en man blivit skjuten.

– Det jag kan berätta är att det är en person som förts med skottskador till sjukhus. Jag kommer inte att kommentera skadeläget, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

En förundersökning om misstänkt mordförsök har inletts och polisen har spärrat av den misstänkta brottsplatsen för en teknisk undersökning.

– Ingen är gripen, säger Daniel Wikdahl.

Ytterligare man hittad skadad

En timme senare larmades polisen om ännu en skadad man. Då på Hammarby i Västerås.

”En skadad man anträffas utomhus av allmänhet som ringer 112. Mannens skador är av sådant slag att polisen rubricerar händelsen som försök till mord. Mannen förs till sjukhus med ambulans”, skriver polisen via sin hemsida.

På tisdagsförmiddagen kan polisen bekräfta att de två skjutna männen är i 20-årsåldern och att männen bedöms tillhöra kriminella nätverk i Västerås. 

Männens vistas fortfarande på sjukhus och deras skadeläge är fortfarande av allvarlig karaktär. Polisen uppger att de inte kan uteslutna att skjutningarna har koppling till varandra.

– De två skjutningarna skedde både geografiskt och i tid nära varandra. Och vi undersöker om det finns kopplingar, säger Jonas Eronen, presstalesperson för polisregion Mitt.

Ingen har frihetsberövats för någon av händelsen och polisen kommer nu knacka dörr och uppmanar allmänheten sett eller hört något angående händelserna att höra av sig.


VET DU MER? HAR DU BILDER?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen

TV: Så många brott anmäldes i Sverige 2020

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.