Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man i 20-årsåldern skjuten – två personer anhållna

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Bilden från en tidigare händelse.
Foto: JOHAN NILSSON / TT NYHETSBYRÅN

En ung man har skjutits i Bäckby i Västerås under lördagen.

Mannen är i 20-årsåldern och pekas ut som en ”ledarfigur i ett kriminellt gäng”, enligt Aftonbladet.

Därefter har två personer anhållits misstänkta för brott.

Polisen fick in samtal om en skottlossning i stadsdelen Bäckby i Västerås strax efter klockan 15 på lördagen. På platsen hittade de en skottskadad ung man.

Mannens skador är inte livshotande, enligt polis, och brottet utreds som synnerligen grov misshandel. Brottsplatsen spärrades av och en stor polisinsats pågick under lördagen.

Därefter har två personer anhållits och händelsen har rubricerats som synnerligen grov misshandel. Personerna i fråga misstänks dock för grovt olaga hot och grovt vapenbrott, rapporterar TT. 

Men några fler misstänkta finns inte i nuläget.

Kopplas till kriminellt nätverk

Enligt Aftonbladets källor är den skjutne mannen en ledarfigur i ett kriminellt gäng i Västerås. Polisen ska tidigare ha utrett en hotbild mot honom och en skottlossning ska ha ägt rum mot en lägenhet som kopplas till honom, skriver tidningen.

VLT skriver att det kan röra sig om en intern uppgörelse i ett kriminellt nätverk. Enligt lokaltidningen finns det inre strider i det så kallade Västeråsnätverket, och den skjutne personen kan ha försökt ta kontroll över en ”konstellation”, enligt en polisutredare i Västerås.

– Det är riktigt rörigt i den undre världen i Västerås just nu, säger utredare till VLT.

Mannen är mellan mellan 19 och 24 år gammal, enligt TT. Enligt Region Västmanland har en person från Bäckby lagts in på sjukhus med lindriga skador.

Polisens råd: Sätt dig i säkerhet – ring 112.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.