Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Måltavla har flytt landet efter våldsvåg

Polisens avspärrning i Tumba med anledning av det misstäntka föremålet.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

En gängman som pekats ut som en av måltavlorna för våldsvågen i Stockholm har flytt landet, enligt Aftonbladet

Enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig om en gängman som flera gånger pekats ut som måltavla som i måndags tros vara måltavlan. 

Då larmades polisen till en adress i Tumba efter larm om ett misstänkt farligt föremål. Enligt Aftonbladet var det fråga om handgranater ämnade för mannen .

Polisens teori: Flytt utomlands

Aftonbladet skriver att mannen, enligt polisens teori, flytt utomlands på grund av hotbilden mot honom. 

– Det är ingenting jag vill gå in på av utredningstekniska skäl. Det är inte säkert att det är riktat mot en person, vi arbetar brett, säger Fredrik Lindfors, lokalpolisområdeschef i Botkyrka, till tidningen. 

Mannen var inledningsvis misstänkt för inblandning i mordet på 12-åriga Adriana i Botkyrka 2020, enligt Aftonbladet. Misstankarna avskrevs senare. Mannen har också varit uppsatt som målsägande i ett fall som gällde ett mordförsök i Vällingby senare samma år. Mordförsöket sågs som en hämnd på skotten som tog Adrianas liv, men som var ämnade för andra.


Rättelse: I en tidigare version av den här texten uppgav vi att måltavlan var kopplad till ”Kurdiska räven”. Det är en felaktig uppgift.  


Sju personer anhållna i Sundsvall varav två under 18 år

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.