Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Maddies misstänkte mördare fick hjälp med inbrott

Försvann för 13 år sedan – tysk man ny huvudmisstänkt.
Tyska Nicole Fehlinger hjälpe misstänkte mördaren göra inbrott.
Foto: Privat / RTP
Den misstänkte mördaren, Christian Brückner.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Nicole Fehlinger hjälpte pedofilen göra inbrott.
Foto: Privat / RTP
Madeleine McCann.
Foto: TT NYHETSBYRÅN / AP

Den misstänkte mördaren Christian Brückner hade - enligt uppgifter - en kvinnlig medhjälpare vid ett inbrott i Portugal samma år Madeleine McCann försvanndet
Det hävdar två portugisiska kvinnor.

Kvinnan heter Nicole Fehlinger – och de överraskande uppgifterna kan ge nya ledtrådar i mysteriet med den försvunna brittiska treåringen.

I juni meddelade polisen i Tyskland att man misstänker den tyske dömde sexbrottslingen Christian Brückner för att ha mördat försvunna Madeleine ”Maddie” McCann. Den brittiska flickan var tre år när hon försvann under mystiska omständigheter under familjens semester i Portugal 2007.

Brückner, 43, avtjänar nu ett sjuårigt fängelsestraff för våldtäkt och har tidigare dömts för flera sexbrott mot barn.

Kvinnlig kumpan vid inbrott

Nu avslöjas att Brückner ska ha haft hade en kvinnlig medhjälpare när han gjorde inbrott i Portugal 2007 sex månader efter det att Maddie försvann, skriver Daily Mail. 

Två portugisiska kvinnor pekar i en tv-intervju i Portugal ut Nicole Fehlinger som Brückners kumpan när han bröt sig in i ett hem och stal 100 000 euro. 

Det ska ha skett med samma tillvägagångssätt som vid ett tidigare inbrott hos Kate och Gerry McCann, Madeleines föräldrar, under deras semester i Portugal.

– De här två portugisiska kvinnorna är säkra på att Christian Brücker varden som stal och Nicole Fehlinger hans medhjälpare, rapporterade den portugisiska tv-kanalen RTP. 

Vägrar kommentera

Nicole Fehlinger vägrar att kommentera tv-kanalens uppgifter, skriver Daily Mail. Hon har tidigare förnekat att hon hade ett förhållande med Christian Brückner.

Trebarnsmamman Nicole Fehlinger, 43, är född i Würzburg i Bayern, som också är Brückners födelsestad. Hon bodde i Portugal i många år och träffade Brückner där 2006. Sedan återvände hon till Tyskland 2017.

Madeleine McCann försvann den 3 maj 2007 när familjen var på semester i Praia da Luz i Portugal.

Enligt den tyske åklagaren Hans Christian Wolters finns ”konkreta bevis” för att Brückner kidnappat och dödat Maddie.

Detta har hänt i Maddie-fallet

Maddie McCann har varit försvunnen sedan 2007.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.