Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Ledamoten bad om nakenbilder

Ledamoten anklagas för olämpligt sexuellt beteende.
Uppgifterna om ledamoten kom samtidigt som M höll en intern partikonferens på Nova Park i Knivsta.
Foto: JANNE ÅKESSON
Moderaternas partiledare har tidigare sagt att han känner till anklagelserna och att en utredning pågår.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den moderata riksdagsledamoten som anklagas för olämpligt sexuellt beteende fick kontakt med den 15-åriga flickan när han skulle hjälpa henne med läxor.

Det berättar flera källor för Aftonbladet

– Det här utvecklades småningom på hans initiativ till en allt mer sexuell förbindelse där han bad om nakenbilder och sex, säger en uppgiftslämnare med insyn i fallet till tidningen. 

Kontakten mellan kvinnan och M-ledamoten ska enligt Aftonbladet ha börjat när flickan bad om läxhjälp. Hon var då 15 år gammal. 

Därefter ska relationen ”utvecklats till en allt mer sexuell förbindelse där han bad om nakenbilder och sex”, uppger en källa till tidningen.

– Det har varit en tung börda för henne men till slut tog hon mod till sig och berättade för Moderaterna, säger en person med insyn.

Startat intern utredning

Expressen kunde redan förra veckan avslöja att den moderata riksdagsledamoten anklagats för olämpligt sexuellt beteende mot en flicka som tillhör det Moderata ungdomsförbundet, MUF; och att han ska uppmanat henne att skicka bilder av sexuell karaktär till honom.

Den moderata partiledningen informerades om ärendet på onsdagen förra veckan och inledde därefter en intern utredning, enligt uppgifter.

– Nu har vi just tagit del av det som förts fram. Och vi tar detta på allvar. Och då försöker vi reda ut vad som har hänt, sa partisekreteraren Gunnar Strömmer till Expressen i fredags.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson bekräftade på måndagen att riksdagsledamoten fortfarande är kvar i tjänst, men att man utreder fallet ”väldigt noggrant”. 

– Vi sa häromdagen att vi tar den här sortens uppgifter på stort allvar. Vi har tillsatt en utredning som går till botten med de här frågorna. När vi har mer att berätta om den kommer vi tillbaka, sa han under gårdagen

Flickan i möte med Moderaterna

Enligt Aftonbladet hade Moderaterna och flickan ett möte i onsdags förra veckan. Där ska flera högt uppsatta representanter inom moderata ungdomsförbundet MUF och Moderaterna deltagit. 

Då ska ytterligare en kvinna vänt sig till partiet för att vittna om M-ledamotens beteende. Men i det fallet ska inte någon internutredning inletts av partiet.

Ulf Kristersson: ”Vi tar det på stort allvar”

M-ledaren: ”Vi utreder detta väldigt noggrant”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.