Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Kvinnan ville tysta pojkarna

<p>Nu kommer nya uppgifter om den mordmisstänkta Arbogakvinnan.<br></p>Foto: Olle Sporrong
Kvinnan ska ha haft direktkontakt med sin pojkvän Mohammad Rajabi när två pojkar ska ha dödshotats.Foto: Sven Lindwall
Här i sommarstugan i Arboga ska mordet och mordförsöket på kvinnans föräldrar skett.Foto: Alex Ljungdahl/Expressen

Inför det stundande åtalet – nu kommer nya uppgifter fram om den mordmisstänkta Arbogakvinnan.

Hon var med på telefon och gav instruktioner via sms när två flyktingpojkar dödshotades, enligt Aftonbladet.

Den misstänkta planen ska ha varit att tysta pojkarna då de haft sex med kvinnan och filmat akten med en mobiltelefon.

Den 12 april väntas den 42-åriga kvinnan och hennes pojkvän Mohammad Rajabi åtalas misstänkta för mordet på hennes pappa och mordförsöket på hennes mamma i sommarstugan i Arboga.

Kvinnan och en anhörig sitter även häktade misstänkta för mordet på hennes exmake Aki Paasila, 42, som hittades mystiskt död i sjön Hjälmaren – alldeles nedanför sommarhuset sommaren 2015.

42-åringens make Aki Paasila hittades död i Hjälmaren sommaren 2015.Foto: Privat

Vid sidan av morden och mordförsöket har kvinnan förekommit som misstänkt i ett utpressningsärende – en utredning som senare lades ner mot henne.

I en ny tv-dokumentär om Arbogamorden har Aftonbladet, via en kontakt, pratat med en av de flyktingpojkar som både ska ha hotats och misshandlats efter att de, enligt egen utsaga, tvingats till sex med kvinnan – något som Eskilstunakuriren var först med att berätta.

Vid tidpunkten, var kvinnan var chef för flyktingboendet.

"Hon tvingade oss"

I dokumentären får en av pojkarna på telefon en fråga varför de hade sex med kvinnan – "de tvingades" till det.

– Det var ingen bra känsla det här, svarar pojken. Allt var under tvång. Jag mådde inte bra av det. Hon tvingade oss. Vi kände oss utnyttjade. Vi blev hotade. Hon sa att – om vi inte gör det kommer vi att få problem.

Kvinnan ska ha tvingat sig till sex med flyktingpojkarna.Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSEN

Det ska, enligt pojken, ha handlat om problem med uppehållstillstånd i Sverige.

Kvinnan ska också ha sagt till pojkarna, att hon enbart kunde hjälpa dem – om de samarbetade med henne.

Samtidigt ska pojkarna ha fått betalt, 1000 kronor.

Pojken hävdar att de hade sex med kvinnan ett flertal gånger – under tvång. En av akterna ska pojkarna ha filmat med en mobiltelefon. Det ska ha gjort att de i ett senare skede blev uppsökta av Arbogakvinnans 19-årige pojkvän Mohammad Rajabi – han som senare har erkänt mordet på hennes pappa och mordförsöket på mamman. Målet med besöket ska ha varit att hitta och lägga beslag på pojkarnas mobiltelefoner – där det filmade materialet misstänktes ha funnits.

Ett gäng med sig

Men 19-åringen var inte ensam. Han hade ett gäng kamrater med sig.

– Han sa att om vi inte lämnar ifrån oss mobiltelefonerna så kommer han att döda oss, berättar en av flyktingpojkarna i dokumentären.

Med på telefon, via sms, ska den 42-åriga kvinnan ha varit. Hon ska ha haft direktkontakt med sin pojkvän – och gett tydliga instruktioner om hur de skulle gå tillväga med flyktingpojkarna. Pojkarna ska också ha erbjudits 600 000 kronor för att glömma vad de hade varit med om.

– När 19-åringen pratade med oss så sms:ade han samtidigt med 42-åriga kvinnan och berättade vad vi sa, säger en av pojkarna. Det märktes tydligt att hon själv hade sagt honom vad han skulle göra. Hon var med på det här.

Den 42-åriga kvinnan är misstänkt för mord på sin pappa, mordförsök på sin mamma och mord på sin make.Foto: Alex Ljungdahl

Ett par veckor efter händelsen blev pojkarna överfallna i Eskilstuna, dit de rest för att fira en högtid. I en lägenhet blev de överfallna och avtvingade sina mobiltelefoner av ett flertal personer. Mohammad Rajabi pekades ut som en av de som var med – liksom den anhörige till Arbogakvinnan, som sitter häktad som misstänkt för inblandning i mordet på Aki Paasila. Polisen fick kännedom om vad som hänt, men ingen av de utpekade förhördes. Tre veckor senare mördades kvinnans pappa i sommarstugan. Samtidigt skadades hennes mamma svårt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.