Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Känd rappare knuten till adressen

Under natten small det utanför ett bostadshus i Upplands-Bro.
Under natten small det utanför ett bostadshus i Upplands-Bro.
Foto: Marco Blomberg/Sthlmnews
En känd rappare har kopplingar till adressen.
Foto: Marco Blomberg/Sthlmnews

Under natten small det utanför ett bostadshus i Upplands-Bro. 

En känd rappare har kopplingar till adressen och enligt uppgifter till Expressen var explosionen menat att skrämma artisten eller två av hans närstående. 

Alla tre är dömda för grova brott. Rapparen befinner sig utomlands och de andra två sitter häktade misstänkta för brott.

Två explosioner skedde i Stockholmsområdet natten mot söndag.

Strax efter klockan två detonerade något i en port i Upplands-Bro. Ingen person kom till skada, men i explosionen gick port och ett par fönsterrutor sönder. Till adressen är en känd svensk rappare knuten. Han har miljoner strömningar.

Samtidigt har han suttit fängslad flera gånger för narkotika- och våldsbrott. Han är i 25-årsåldern. I mars förra året friades han från misstankarna om att ha varit delaktig i en gängskjutning

Kopplad till adressen är ytterligare två personer, som båda är närstående till rapparen. Alla tre ska vara medlemmar i ett kriminellt nätverk i området. Rapparen har en nära koppling till den man som pekats ut som ledande inom nätverket, enligt polisen.

Gänget är enligt polisens underrättelseuppgifter involverat i narkotikahandel och har av polisen kopplats till skjutningar, bombdåd och mord.

Rapparen eller hans närstående var måltavla

Explosionen var riktad mot rappartisten eller hans två närstående, enligt uppgifter till Expressen. 

Ingen kom till skada vid detonationen. Artisten är i Turkiet och de andra två männen sitter häktade, misstänkta för brott. 

Under natten smällde det också i Upplands Väsby. SVT skriver att det i båda fallen finns kopplingar till den gängkriminelle man som går under täcknamnet den ”Kurdiska räven” – en 36-årig man från Uppsala som av polis anses vara en av de drivande faktorerna bakom den senaste tidens gängkonflikt i Stockholm. 

”Kurdiska räven” befinner sig sedan en tid tillbaka i Turkiet, varifrån han uppges styra delar av den svenska narkotikamarknaden.

”Vi träffar på 13-åringar med automatvapen”

Carin Götblad: ”Det kommer vända – snart”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.