Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya uppgifter: "Omfattande skattesänkningar" i budgeten

Partiledaren om hur Sverige ska starta om efter corona.
Finansminister Magdalena Andersson.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
C-ledaren Annie Lööf.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
L-ledaren Nyamko Sabuni.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

De så kallade Januaripartierna – regeringen, L och C – är överens om höstbudgeten, erfar Dagens industri.

Det blir skattesänkningar – men också satsningar på välfärden, skriver Di.

– Det är en budget av historiska mått, säger finansminister Magdalena Andersson till tidningen.

Enligt Di är alla siffror spikade. Det enda som återstår ska vara hur budgeten ska formuleras och hur det ska presenteras.

Finansminister Magdalena Andersson bekräftar inte att budgeten är klar, men säger till Di:

– Ingenting är klart förrän allt är klart, men jag känner mig trygg med att vi kommer att komma fram till en helhet som är bra för Sverige. Det är en budget av historiska mått.

Enligt Di:s uppgifter har striderna mellan partierna främst handlat om sänkta skatter. Liberalerna och Centerpartiet har drivit på hårt, skriver tidningen.

Di: Godkänner ”omfattande skattesänkningar”

Liberalerna och Nyamko Sabuni har krävt sänkta bolagsskatter, samtidigt som Centerpartiet och Annie Lööf har fokuserat på sänkta arbetsgivaravgifter. Både C och L har dessutom önskat sänkt skatter för låg- och medelinkomsttagare. Och enligt Dagens industris uppgifter kommer Magdalena Andersson gå med på ”omfattande skattesänkningar i budgeten”.

– Vi har ett återstartspaket på 100 miljarder, där offentliga investeringar är en viktig del. Men självklart är även företag och privatpersoner en del i detta, säger hon till Di.

– Jag har också talat om att konsumtionsstimulanser kan vara en väg för att återstarta ekonomin, alltså mer pengar i fickan för vanligt folk.

Därutöver kommer regeringen att gå fram med permanenta skattesänkningar på jobb och företagande, något som sen tidigare aviserats.

Magdalena Andersson öppnade för att det kunde bli skattesänkningar i en intervju med Expressen den 19 augusti.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.